Aandachtspunten aanschaf koelkast? Elke keuken heeft een koelkast, en ook iedereen heeft wel een koelkast thuis. Maar een nieuwe koelkast aanschaffen, dat is niet niks. Het kost niet alleen veel geld, maar ook tijd én energie! Wanneer je een nieuwe koelkast wil kopen zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. In deze blog gaan wij je helpen om je keuze eenvoudiger te maken. 

 

 

Of je nou klein of ruimt woont, je koelkast blijft het walhalla in je keuken. Wanneer je trek krijgt aan een snelle snack – of juist een stevig ontbijt – je bent zo bij je koelkast.

Ten slotte gaat het natuurlijk om wat er in de koelkast zit – en hoe lang het houdbaar blijft. Het is niet alleen de koelkast zelf, een nieuwe koelkast brengt meer met zich mee dan je denkt.

Aandachtspunten aanschaf koelkast – Klein of groot?

Als je thuis de ruimte hebt voor een losstaande koelkast, heb je een voordeel dat u een zo ruim mogelijk model kunt kiezen als je nodig hebt. Wanneer je de koelkast in een keukenkast heeft zitten (een inbouwkoelkast), dan heb je dit voordeel niet.

Dan zit je vast aan de standaardmaten van de nieuwe keuken. Daarom is het altijd handig om even te kijken naar de juiste afmetingen en indeling van het apparaat.

Keuken inspiratie op doen? Bekijk hier een groot assortiment aan keukens >>

Welke indeling?

Je kent het wel, niet al je boodschappen passen in de koelkast. Daarom hangt er veel af van de indeling van je koelkast. Het ene model is perfect voor groenten en fruit omdat de koelkast bijvoorbeeld grote bewaarbakken heeft, terwijl de andere koelkast beter ingericht is voor grote pakken zuivel.

Kijk daarom welke producten je het meest in je nieuwe koelkast bewaard. Gelukkig kun je met handige verdeelvakken vaak nog wel je koelkast anders inrichten.

 

 

Koelkast soorten

Amerikaanse koelkasten, inbouwkoelkasten, tafelmodellen tot losstaande koelkasten. Genoeg soorten koelkasten om een keuze te maken. Maar eigenlijk is er zoveel keus dat het bijna onmogelijk is om te beslissen wat nou de ‘beste’ koelkast voor je is. Één van de belangrijkste punten is dan wel de afmeting.

Je moet genoeg ruimte hebben voor je etenswaren. De meeste koelkasten bij een gemiddeld huishouden zijn 102 centimeter oog. Dit is de inbouwmaat. maar het oog wil ook wat. Bij een losstaande koelkast kijk je 10 keer per dag tegen je koelkast aan. Misschien is dan de retro-look wel de juist fit voor je keuken. Als je een inbouwkoelkast hebt, krijg je dit probleem niet – de koelkast is dan volledig onzichtbaar.

 Functies

De koelkast van tegenwoordig is niet meer zo klassiek en standaard. De koelkast wordt steeds meer geavanceerd. Onze koelkasten kunnen we langzamerhand eigenlijk wel een smartapparaat noemen. Koelkasten kunnen tegenwoordig foto’s maken van de inhoud van uw koelkast, zo kan het apparaat dan een gerecht samenstellen.

Ook wordt de luchtcirculatie steeds beter geregeld. Tegenwoordig hebben ze namelijk de No Frost-techniek. Dit houdt in dat door dit luchtcirculatiesysteem de temperatuur in de koelkast gelijk blijft en er dus geen ijsvorming ontstaat.

En dit is niet alles – de koelkasttechniek blijft zich vernieuwen. Dit waren de aandachtspunten aanschaf koelkast.


Ideeën opdoen? Vraag hier je gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

IZAA

>