Elke keuken heeft een koelkast, en ook iedereen heeft wel een koelkast thuis. Maar een nieuwe koelkast aanschaffen, dat is niet niks. Het kost niet alleen veel geld maar ook tijd én energie! Wanneer u een nieuwe koelkast wil aanschaffen zijn er verschillende factoren waar u rekening mee zou moeten houden. In deze blog gaan wij u helpen met het makkelijk maken van uw keuze. Zo kiest u na het lezen van deze blog eenvoudig een voordelige en de perfecte koelkast.

 

 

Woont u heel klein of heel ruim, het maakt niks uit, uw koelkast is en blijft het centrale punt van uw keuken. Wanneer u trek heeft aan een snelle snack of juist een stevig ontbijt wilt nemen, begint uw zoektocht bij de koelkast. Ten slotte gaat het natuurlijk om wat er in de koelkast zit, en of het lang houdbaar blijft. Het is niet alleen maar de koelkast zelf, een nieuwe koelkast brengt meer met zich mee dan u zou denken. Daarom voor u hier de volgende punten.

Klein of groot?

Wanneer u thuis de ruimte heeft voor een losstaande koelkast heeft u een groot voordeel dat u een zo ruim mogelijk model kunt kiezen als u die nodig heeft natuurlijk. Wanneer u de koelkast in een keukenkast heeft zitten (een inbouwkoelkast), dan heeft u dit voordeel niet. U zit dan vast aan de standaardmaten van uw keuken. Daarom is het altijd handig om even te kijken naar de juiste afmetingen en indeling van het apparaat.

 

Keuken inspiratie op doen? Bekijk hier een groot assortiment aan keukens >>

Welke indeling?

U kent het hoogstwaarschijnlijk wel, niet al uw boodschappen passen in uw koelkast. Daarom hangt er veel af van de indeling van uw koelkast. Het ene model is perfect voor groenten en fruit omdat de koelkast bijvoorbeeld grote bewaarbakken heeft, terwijl de ander perfect is voor grote pakken zuivel. Vóór dat u dus gaat kijken naar een nieuwe koelkast is het verstandig om een lijstje te maken met de meest gekochte producten. Zo kunt u precies uitmeten waar wat kan komen te staan.

 

 

Koelkast soorten

Amerikaanse koelkasten, inbouwkoelkasten, tafelmodellen tot losstaande koelkasten. Genoeg soorten koelkasten om een keuze te maken. Maar eigenlijk is er zoveel keus dat het bijna onmogelijk is om te beslissen wat nou de ‘beste’ koelkast voor u is. Één van de belangrijkste punten is dan wel de afmeting, maar het oog wil ook wat. U kijkt namelijk 9/10 keer tegen uw koelkast aan wanneer u er naartoe loopt. Misschien is dan de retro-look wel de juist fit voor uw keuken.

Functies

De koelkast van tegenwoordig is niet meer zo klassiek en standaard. De koelkast wordt steeds meer geavanceerd. Onze koelkasten kunnen we langzamerhand eigenlijk wel een smartapparaat noemen. Koelkasten kunnen tegenwoordig foto’s maken van de inhoud van uw koelkast, zo kan het apparaat dan een gerecht samenstellen. Ook wordt de luchtcirculatie steeds beter geregeld. Tegenwoordig hebben ze namelijk de No Frost-techniek. Dit houdt in dat door dit luchtcirculatiesysteem de temperatuur in de koelkast gelijk blijft en er dus geen ijsvorming ontstaat.


Sven - team IZAA (redactie)

Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

>