2e hands keuken

2e hands keuken kopen? Oude keukens worden ‘snel’ ingeruild voor nieuwe keukens. Juist het snel te koop zetten van een tweedehands keuken, levert soms stomme fouten op – Mensen vragen belachelijk hoge prijzen voor prutkeukens… en ze zetten de Jackpot-keuken op ”gratis af te halen”.

Wow! Die willen we allemaal. Profiteer van de juiste 2e hands keuken – en lees wat je zeker niet moet kopen… 

 

 

Zelf kocht ik deze maand een nieuwe keuken. Ik schrok enorm van de prijzen. Ja, zelfs ik met al mijn connecties in keukenland. Ook ik betaal ook ik nog steeds een vermogen. Kwaliteit of niet – je betaalt nou eenmaal veel geld voor een nieuwe keuken.

Soms willen we geen nieuwe keuken, maar een oude. Het liefste eentje die niets kost. Een keuken die er nog goed uitziet. Een gratis keuken die weggegeven is.

Waarom? Je bent betrokken bij de natuur en wil een keuken recyclen. Of je hebt een klein budget. Dan is het is juist heel goed dat we een 2e hands keuken kopen.

Een tweede hands keuken aanbieden. Hoe doe je dat? Stap voor stap vertellen we jou waar je op moet letten. Ook leren we je een inschatting maken of je een drama keuken koopt of een goede keuken.

Natuurlijk zorgen we ook dat je weinig betaalt. Ook gaan we cijfers plaatsen bij de keukens. Zo krijg je een beetje een beeld van wat nou een goede tweedehands keukens is.

Want het is wel een beetje oppassen, bij in – en verkoop van gebruikte keukens…

2e hands keuken

Er staan veel 2e hands keukens te koop. Hoe komt dat? Natuurlijk is duurzaamheid belangrijker aan het worden. Maar de voornaamste reden is:

We worden lui…

We willen geen keuken demonteren. Dat kost allemaal geld, tijd en gedoe. Hoe dan ook. Als je dit artikel gelezen hebt, dan kan je ook beter tweedehands keukens verkopen. Wij zorgen dat je hiermee een 2e hands keukenexpert gaat worden.

Brugman keuken overnemen

Een complete 2e hands keuken. Tegen elk aanneembaar bod. Mooi, want de keukenapparatuur van deze keuken is vervangen 1 jaar geleden. De keuken lijkt strak, dus dit is zeker een aanrader. Betaal niet meer dan 900 euro – je moet de keuken ook nog demonteren.

Dus laten we liever een ander het werk doen. Want je moet die keuken nog demonteren. Dat kost je een hele dag. Dus in plaats van naar de stort brengen – en geld betalen voor je oude keuken – krijgen we nu geld voor onze oude keuken. Mooi toch?

Maar het kan nog mooier…

Vraag gewoon of de koper de oude keuken uit elkaar kan halen. Dat scheelt je ook nog eens een dag werk. Daarom is een tweedehands keuken verkopen ideaal voor een verkoper – En soms voor de koper.

Want 2e hands keukens leveren lachwekkende prijzen op soms…

Want  wie bedenkt de prijs? Niet de verkoper, maar de leek. En die schatten de prijs vaak compleet verkeerd in. Daar kunnen wij mooi gebruik van maken.

Tweedehands keuken kopen – wat vinden we allemaal online?

We speuren even online. Sommige keukens zijn parels, die worden te goedkoop aangeboden. Andere keukens rotten al weg als je ze demonteert. Sommige mensen denken rijk te worden door 7.000 euro te vragen. Anderen vragen niets – ze laten de keuken gratis ophalen. Ook weer zonde.

Er zijn zelfs mensen die compleet nieuwe keukens op markplaats zetten. Geen idee waarom. Maar de prijzen kloppen vaak niet met het aanbod.

Een consument kan gewoon geen goede berekening maken wat een 2e hands keuken kost.

Dat is bij showroomkeukens wel anders. Dit zijn ook eigenlijk 2e hands keukens, maar ze zijn vaak ongebruikt. Ze staan alleen in de showroom. Wel zijn ze gemonteerd – en weer gedemonteerd. Natuurlijk is dat is een risico. Daarom krijg je ze ook iets goedkoper .

Showroomkeukens prijzen kloppen ook vaak niet, maar die zijn wel door een professional geschreven. Want ook bij showroomkeukens prijzen ze populaire keukens duurder dan showroomkeukens die niet verkopen.

Lelijke keukens gaan voor meer korting weg. Logisch toch? Zon keuken staat een leverancier alleen maar in de weg.

Wat is de belangrijkste afweging bij het kopen van een tweedehands keuken? 

Hoeveel tijd kost het om een keuken te demonteren? Meestal wel een dag. Helemaal als je extra voorzichtig aan het werk bent in het huis van een onbekende. Want dat is niet zonder risico’s. Dat zijn ook flink wat man-uren. En dan moet je ook minimaal met 2 personen zijn…

en:

Staat de  aankoopprijs van de keuken nu nog in verhouding met het risico op beschadiging?

Als je je eigen tijd en het risico meeneemt, kom je vaak op een hogere prijs.

Moet je een 2e hands keuken dan nog kopen of niet? Dat hangt echt af van de prijs en de leeftijd van de keuken.

Wat kost een 2e hands keuken gemiddeld?

Prijzen zijn heel makkelijk te vergelijken. Je krijgt een kant en klaar product. De gemiddelde prijs van een 2e hands keuken is 650 euro. De duurdere keukens zitten meestal rond de 1500 euro. Er zijn wel enorme verschillen in de kwaliteit. Koop nooit een 2e hands keuken ouder dan 11 jaar.

Ook kun je met de informatie hier een prijs indicatie krijgen voor je 2e hands keuken. Wat zijn de voor – en nadelen?

voordelen

 • soms een prachtkeuken krijgen voor weinig
 • er zijn echte koopjes door de onkunde van de verkoper
 • eenmaal geplaatst kan hij soms nog jaren mee

nadelen

 • vaak zelf demonteren
 • risico op beschadiging huis van verkoper
 • risico op beschadiging bij opnieuw installeren
 • veel gedoe
 • extra risico met de maatvoering zoals bij een showroomkeuken.
 • risico op beschadiging bij opnieuw plaatsen

Als je twijfelt om een 2e hands keuken te kopen

Hoe bepaal je de prijs van een 2e hands keuken? Vergelijk de prijs met een nieuwe bouwmarkt keuken. Zou je de 2e hands keuken liever kopen dan de bouwmarktkeuken? Als het antwoord ja is, ga ervoor!

De echte prijs voor een 2e hands keuken is een stuk hoger – je vergeet een dag werken met 2 personen om de keuken te demonteren.

2e hands keukens gratis

Ja, nu komt het. Dit willen we allemaal wel. Een gratis keuken. Veel 2e hands keukens op marktplaats zijn niet meer de moeite waard om te kopen. We schatten dat 60 procent waardeloos is. Niet alleen door het aanbod, maar ook omdat er teveel gevraagd wordt.

Dit werkt ook de andere kant op – omdat leken de prijs bepalen, krijg je soms een superdeal! We hebben prachtige keukens gezien voor weinig, maar ook gratis! Goed in de gaten houden dus.

Soms kun je gratis keukens vinden op Marktplaats. Lees alles over een Marktplaats keuken kopen.

2e hands keuken Ikea

Deze worden in verhouding nog veel aangeboden. Een Ikea keuken is nog steeds een gewild product. Over de kwaliteit zijn we niet enorm enthousiast, zeker nu niet met de hoge prijzen. Daarom vinden we zelf een 2e hands Ikea keuken vaak geen goede koop.

Tweedehands super de luxe keuken

Een 2e hands Clive Christian keuken… als je denkt dat Siematic of Bulthaup duur is… deze keuken kost nieuw 5.000 euro per strekkende meter. Toch een enorm mooie 2e hands keuken! Echt iets unieks – en zeldzaam. Het merk word niet meer verkocht in Nederland. Zeker voor klassieke keukens bestond er geen mooier keukenmerk. Voor welk bedrag ging hij weg? 1.600 euro. Jammer van die plintjes trouwens…

Waar koop je 2e hands keukens?

Iedereen kijkt direct op Markplaats. Niet vreemd, er staan flink wat keukens. Maar er zijn meer plekken waar je ze koopt.

Geld verdienen met tweedehands keukens is niet echt lucratief. Er staat veel te koop – en de maatvoeringen moeten maar net passen.

Toch zijn er ook speciale bedrijven die ze verkopen. Ze kopen eerst zelf de beste 2e hands keukens op – of demonteren ze gratis. Zo verkopen ze de keukens door. Maar deze bedrijven zijn erg selectief.

Toch blijft het een risico wat je krijgt. Ook is het onduidelijk hoe oud de keukens zijn. Men kijkt puur naar de looks van een keuken. Is de keuken mooi? Dan kopen ze die in. Er is altijd wel iemand die de keuken wil overnemen.

Wees daarom altijd voorzichtig bij dit soort bedrijven. Je kan maar 1 keer een foute koop doen. Als hij niet past, baal je enorm.

Pluspuntje: vaak kijken deze bedrijven wel even met je mee of de keuken past.

Er is wel een enorm voordeel aan deze bedrijven ten opzichte van Markplaats… de keukens zijn al gedemonteerd! Dat zit natuurlijk wel bij de prijs in 😉

Verder zit er geen tot weinig garantie op deze keukens. We zien nu op 2 websites dat je 3 maanden garantie krijgt. Dat is niks…

We gaan nu deze alternatieven bekijken:

Tweedehands keuken kwaliteit.nl

Dit is een Belgisch bedrijf die zelf oude keukens opkoopt – en verkoopt. Leuk concept. Ze hebben zelfs een showroom in België. Toch maken ze veel reclame in Nederland. Het werkt simpel:

Vind een mooie keuken, reserveer hem. betaal een aanbetaling en de rest bij levering. Bekijk het aanbod.

Tweedehands keukenpaleis.nl

Een soortgelijk concept in Breda. Leuke keukens, weinig geld en de welbekende kwijlerige vrolijke klantjes met duimpjes omhoog sieren de site. Maar goed… je moet wat voor je 2e hands keuken. Bekijk het aanbod.

2e hands keukens.nl

Dit bedrijf zit in Overijssel. De keukens staan al klaar om mee te nemen. Maatvoeringen er bij en al. Wel is deze site een stuk prijziger. Ze nemen geen keukens aan die ouder zijn dan 12 jaar.
Bekijk het aanbod.

2e hands keukenbudget.nl

Ook een bedrijf in Brabant. Bekijk het aanbod.

Het tweede keukenleven.nl

Deze site biedt ook keukens aan, maar heeft een wat kleiner assortiment. Soms is de locatie ook handig. Deze winkel zit in Delden, bij Hengelo en Enschede. Bekijk het aanbod.

Gebruikte keukens drenthe.nl

Ben je op zoek naar een gebruikte keuken – en woon je in noord Nederland? Dan is deze winkel een optie. Bekijk het aanbod.

Update: ze gaan verhuizen naar ter Apel in Groningen.

2e hands keuken Duitsland

Er zijn zelfs mensen die zoeken op een 2e hands keuken in Duitsland. Niet dat het veel zin heeft… waarom zou je een gebruikte keuken in Duitsland kopen? Waarschijnlijk bedoelen mensen een 2e hands Duitse keuken. Want mensen koppelen Duitse keukens aan kwaliteit.

Maar gelukkig zijn de meeste keukens al Duits 😉 In Duitsland zoeken is dus sterk af te raden.

Case studies – zijn onderstaande tweede hands keukens aantrekkelijk?

Ook een 2e hands keukenexpert worden? We gaan het je nu leren 😉

Wat vinden we zo al op internet?

Keuken met hoek

Deze 2e hands hoekkeuken is duidelijk oud – de frontjes gaan zelfs al hangen. In de uitsparing van de hoge kast voor een magnetron, staat een losse magnetron. Niet zo fraai.

Wel heb je een kookplaat met een 5 pits wok. Ook heeft de keuken een inbouw wasmachine! Niet voor de afwas, maar de was. Dat zie je niet vaak.

2e hands keuken overnemen

Begin er niet aan. Je moet de onstabiele keuken ook nog demonteren – en weer opnieuw monteren. Vaak zit de keuken ook vast aan de tegelwand. Een flinke klus dus.

 

Dat is nog niet alles, de keukendeurtjes zijn behoorlijk verzakt. De kans is groot dat deze keuken nog meer ontbindt bij de demontage 😉 We maken ons vooral zorgen om de kwaliteit van de draaikast in de hoek.

Ook zit je nog met een flink stuk tegels als achterwand. Moet allemaal losgemaakt worden… Succes ermee!

Levensduur nog: 1 jaar maximaal

Ons oordeel: al zou hij gratis af te halen zijn, niet meenemen. Tenzij je andere mensen graag helpt 😉

Ons cijfer: een 3

Nog een hoekkeuken met crème-wit

Deze keuken ziet er een stuk beter uit. Ook al krijgen we hem niet helemaal op de foto – hij is duidelijk een stuk nieuwer. Het apparatuur merk is helaas onbekend. Al zien we een Atag kookplaat. Meestal – maar niet altijd – is de rest dan ook van Atag.

Je krijgt een vaatwasser, afzuigkap, kookplaat en schouwkap.

Het granieten werkblad geeft de keuken een luxe uitstraling. Het is duidelijk dat de keuken met zorg behandeld is. Hij ziet er vrij nieuw uit, en ook de deurtjes zitten er nog strak in.

Tweedehands keuken kopen

Dit is een leuke keuken die er nog vrij goed uitziet. Ook krijg je een granieten blad. Vraag altijd even hoe oud een keuken is.

De manier waarbij deze consument de keuken aanbiedt is niet heel handig – Hij denkt dat er weinig interesse is voor zijn keuken. Terwijl het toch een veel voorkomende maat is.

Daarom biedt deze consument 3 prijzen aan. Je kunt kiezen uit de complete keuken afnemen, of alleen het blok – of alleen de apparatuur.

Dan kun je beter de hele keuken verkopen, want hij ziet er goed uit.

Er zit alleen geen combi magnetron bij. Wel een issue. De vraagprijs is 200 euro. Dat is enorm schappelijk!

Ons oordeel: niet zo onzeker – deze keuken is best aantrekkelijk 😉

Ons cijfer: een 7.5

Hoekkeuken met Roestvrij stalen werkblad

Ok, deze 2e hands l-keuken – met extra hoge onderkasten – ziet er gedateerd uit, maar de apparatuur werkt nog. Bovendien krijg je een Roestvrijstalen blad. De frontjes lopen nog redelijk recht. Je krijgt een koelkast, een kookplaat van gas, een schouwkap en flink wat ladekasten.

Wel zit dit keukenblok ingeklemd tussen 2 muren – hierdoor is de waarde een stuk minder, want bij wie past dit? Of ga je er speciaal twee muurtjes voor maken?

Keuken met Roestvrijstalen werkblad

Dit was een vrij luxe keuken. Dat lijkt alleen niet zo. De greepjes zijn wat ouderwets en doen erg jaren 90 aan. De keuken is wel nieuwer. Het RVS blad is gewild en prijzig. Het probleem met deze keuken is dat je hem tussen 2 muren moet zetten – de zijkant is niet afgewerkt. Dus bij wie past dit? Niemand.

De keuken lijkt wat oud, maar kan nog wel even mee. Gelukkig zet de eigenaar er bij dat het tegen elk aanneembaar bod is.

Ons oordeel: overslaan – niet mooi en de zijkanten zijn niet afgewerkt.

Ons cijfer: 5

Rechte keuken super-deluxe voor nop

Tsja… dit is er zo een. Een pareltje. Een jackpotje. De eigenaren vragen er wel 999,-voor, maar dat Albert Heyn prijsje is het wel waard.

Wat krijg je er voor?

Een prachtige hoogglans witte keuken met een granieten werkblad.

Een keuken van slechts 9 jaar oud! Een rechte keuken met allemaal Siemens apparatuur. En niet alleen alles wat je nodig hebt. Je krijgt ook een Quooker  – en een Espresso machine!

Het blijft natuurlijk een tweede hands keuken – toch had de verkoper hier ook wel 1.500 – 2.000 euro voor kunnen vragen.

Er is alleen een mankement – onderhoud – met de Quooker. Dat is dan even vragen.

Ons oordeel: Race er heen!

Ons cijfer: 9

Sorry – foto is er niet bij!

Varenna keuken met Gaggenau apparatuur

Ok, veel mensen zegt dit niets, maar Varenna keukens en Gaggenau apparatuur zijn het neusje van de zalm. De aanschafprijs lag vermoedelijk rond de 55.000 euro. Die komt ineens dan te koop op Marktplaats. Wat moet je dan?

Het is geen grote keuken, maar je ziet gelijk hoe mooi die is. Koop je deze keuken moet je wel een professional inschakelen om de keuken los te koppelen. Ik vermoed dat de keuken niet ouder is dan 10 jaar.

2e hands Varenna keuken met gaggenau apparatuur

Aan de details zie je gelijk dat dit een enorm dure keuken is. Het model is ideaal – deze kun je bijna in elke keukenruimte plaatsen.

Roestvrijstalen Rolluiken. 3 ovens! Een inductiekookplaat en een Corian aanrechtblad. Dit is wel een van de mooiste 2e hands keukens die we hebben gezien.

Deze 2e hands u-keuken zou ook prachtig in een open ruimte staan. Qua maatvoeringen kun je dit model bijna overal plaatsen. Allemaal pluspunten dus.

Deze U keuken is een droom voor velen…

Maar…dan de prijs.

Ook al was de keuken zo duur, wat wil de eigenaar er nu voor hebben? 5000,- euro. En dat is de hoofdprijs.

Een van de mooiste keukens die we ooit gezien hebben…

Ons oordeel: wel kopen, maar de prijs hangt af van de leeftijd van de keuken. Die kunnen we alleen maar schatten. Toch is dit een van de mooiste tweedehands keukens die we ooit gezien hebben. Is de keuken jonger dan 10 jaar? Dan is 4.000 euro een realistischer bedrag.

Ons cijfer: 8

 

Tips 2e hands keuken kopen

Nu heb heb je een beetje een beeld van deze tak van de keukenbranche. Graag geven we je nog een paar tips mee.

 • vraag altijd het merk. weet iemand dat niet, laat hem in de scharnieren kijken.
 • doe meteen een prijs – en tijdberekening
 • informeer of je ook extra groepen nodig hebt, anders heb je weer extra kosten.
 • Vraag gerust meer foto’s.
 • Kijk uit met breken in een ander zijn keukenruimte.

 

Veel succes met de zoektocht naar een 2e hands keuken!

IZAA

>