Bij het kopen van een keuken denkt u vooral aan keukenapparatuur en keukenkastjes. Maar wat dacht u van de muur en de vloer? Veel mensen denken daar nog niet over na. Wat resulteert in spijt. Om te voorkomen dat u ook spijt krijgt hebben wij de beste 10 tips voor u! Met deze inspiratie wordt het uitkiezen van een keukenvloer/muur een eitje.

De vloer

1. Makkelijk schoon te houden

Niemand heeft er zin in om veel tijd te besteden aan schoonmaken. Kies dan ook een vloer die u makkelijk schoon kan houden. De beste optie hiervoor is om te kiezen voor tegels. Niet iedereen vindt dit mooi. Begrijpelijk. Iedereen heeft een eigen voorkeur. Wilt u toch iets anders dan tegels? Kies dan gewoon wat u wel mooi vindt. Een houten vloer bijvoorbeeld. Die kunt u ook prima leggen in uw keuken. Wel gaat dit meer kosten met zich meebrengen voor het onderhoud. Met speciale producten kunt u deze schoon houden. Een aantal van deze producten hebben we voor u op een rijtje gezet.

 

2. Kies de juiste kleur

De kleur van uw vloer kan de look van de hele keuken veranderen. Wilt u iets neutraals? Licht, donker of misschien wel in een hele opvallende kleur. Alles kan. Zolang het wel bij de rest past in uw keuken. Sommige kleuren kunnen enorm met elkaar vloeken. Leg daarom eens wat staaltjes naast elkaar om te kijken of iets past.

3. Persoonlijke keuze

Wij mensen gaan snel af op wat andere mensen zeggen. Uw buurman of familielid heeft een rode keuken en raad deze sterk aan voor u. Pas hiermee op! Het kan inderdaad zo zijn dat dit bij u ook mooi zal staan, maar dit is niet altijd het geval. Kies vooral wat u zelf mooi vindt. Het zou zonde zijn als u achteraf spijt krijgt doordat u alleen op andermans ervaring af bent gegaan. Keuzes maken over wat u mooi vindt is lastig.

Kunt u deze keuze maar moeilijk maken en komt u er maar niet uit? Kijk dan eens in onze gratis keukenbrochures. Ontdek wat u mooi vindt en wie weet komt u wel iets tegen wat u zelf ook in uw keuken wilt gaan toepassen.

5. Sterk materiaal

Het is niet zeldzaam dat er dingen van het aanrecht vallen. Daarom is het belangrijk dat u wel een sterke vloer heeft. Of dit nou tegels is of hout. Beiden kunnen snel breken indien u zwak materiaal heeft. Kijk goed wat voor materiaal gebruikt en of dit sterk genoeg is. De verkoper zal altijd zeggen dat de vloer wel tegen een stootje kan, maar trap hier niet in. Check altijd zelf of het allemaal wel goed zit.

6. Duurzame kwaliteit

Na verloop van tijd slijt de vloer. Dat is niet zo gek. Als u niet elke 10 jaar een nieuwe vloer wilt leggen is het een slimme keuze om dat voor te zijn. Kies wederom een sterke vloer die een tijdje meegaat. Zo voorkomt u het verspillen van tijd en geld.

7. Pas aan op de rest van het huis

Iedereen is het er over eens dat het wel zo mooi is als alles een beetje bij elkaar past. Kijk daarom ook naar de rest van het huis. Sommige mensen vinden het mooi als de keuken een andere vloer heeft als de woonkamer. U kunt ook kiezen voor een doorlopende vloer. Dan lijkt alles meer een geheel. Dit in plaats van het scheiden van keuken en woonkamervloer.

De muur

 

8. Spatwand

Tijdens het koken wil er nog wel eens iets tegen de wand aan spetteren. Met een witte muur is dit niet erg handig. Daarom is een spatwand de oplossing. Deze wand kunt u gemakkelijk met een doekje afnemen. Alsof er nooit vuil heeft gezeten.

9. Licht of donker

Welke sfeer wilt u creëren in uw keuken? Een frisse look met veel licht. Of een donkerdere warme sfeer. Dit is belangrijk om te weten voordat u überhaupt met de rest van de keuken verdergaat.

Er zijn vandaag de dag veel middeltjes om uw keukenmuur te onderhouden. Zo nemen we even de lak er bij. Doe de lak over uw muur heen en er vormt zich een beschermlaagje. Het houdt vuil tegen en voorkomt eventuele krassen op uw muur.


Britt - Team IZAA

Net als 30.000 anderen toegang krijgen tot exclusieve kortingen?
Vindt ze in de gratis keukenmagazines.
Hier te bestellen!