Tips voor de keukenvloer en muur? Bij het kopen van een keuken denk je vooral aan keukenapparatuur en keukenkastjes. Maar wat dacht je van de muur en de vloer? Veel mensen denken daar niet over na. Maar als jij je mooie keuken een lelijke muur of vloer geeft, dan kun jij de keuken flink verpesten.

Veel keukenverkopers beginnen er niet over. Waarom zouden ze, ze gaan je geen vloer en muur verkopen. Om te voorkomen dat je ook spijt krijgt hebben wij de beste 10 tips voor je! Met deze inspiratie wordt het uitkiezen van een keukenvloer of muur een eitje.

Vloer keuken

1. Keukenvloer schoonmaken

Niemand heeft er zin in om veel tijd te besteden aan schoonmaken. Kies dan ook een vloer die je schoon kan houden. De beste optie hiervoor is om te kiezen voor tegels. Wil je toch iets anders dan tegels?

Kies dan gewoon wat je wel mooi vindt. Een houten vloer bijvoorbeeld. Die kun je prima leggen in de keuken. Wel gaat dit meer kosten met zich meebrengen qua onderhoud. Met speciale producten kunt je deze schoon houden. Een aantal van deze producten hebben we voor je op een rijtje gezet.


Hoe je de ideale vloerkleur bij je keuken vind? 
Bekijk professionele foto’s van vloeren met keukens in deze keukenmagazines. Dan weet je direct wat professionals kiezen. En dan staan er ook nog keukens met prijzen in.
Klik hier voor aanbod keukenMagazines >>>

 

2. Kies de juiste vloer kleur voor je keuken

De kleur van je vloer kan de look van de hele keuken veranderen. Wil je iets neutraals? Neem dan licht, donker of grijs. Sommige kleuren kunnen enorm met elkaar vloeken. Leg daarom staaltjes naast elkaar om te kijken wat past. Deze staaltjes kun je in een keukenwinkel krijgen (voor de deur), maar ook bij een vloerenboer.

Het gevaarlijkst is natuurlijk de plint, want die verbind de vloer met de keuken. Bij moderne keukens adviseren wij altijd om een rvs plint kleur te nemen. Geen echt Roestvrij staal, dat is duur en moeilijk schoon te maken. Maar als je kunststof RVS neemt, past de vloer altijd bij de keuken.

3. Persoonlijke keuze

Ga nooit op trends af in de keuken. Trends zijn tijdelijk. De mening van een ander is niet belangrijk, tot je misschien weg wilt. Bijvoorbeeld bij de verkoop van je huis. Dan word een mening ineens super belangrijk. Misschien is het daarom een idee om de vloer en de muur zo te maken dat iedereen ze supergaaf vind.

Daarom kun je de materiaal het beste vergelijken met een tijdloze keuken.

4. Sterk materiaal

Er valt nog wel eens iets van het aanrecht op de vloer. Daarom is het belangrijk dat je een sterke vloer krijgt. Of dit nou tegels zijn of hout. Zwakke kwaliteit materiaal zorgt voor butsen. Kijk goed wat voor materiaal je gebruikt en of dit sterk genoeg is.  Kunststof blijft het sterkst en het eenvoudigst schoonmaken.

5. Vloer keuken scheiden of niet

Alles moet bij elkaar passen. Sommige mensen vinden het mooi als de keuken een andere vloer heeft dan de woonkamer. Je kunt ook kiezen voor een doorlopende vloer. Dan lijkt alles meer een geheel. Dit in plaats van het scheiden van keuken en woonkamervloer.

Dan heb je ook nog te maken met rust in de keuken. Grote tegels geven veel meer rust dan kleine tegels. Licht geeft meer rust dan donker.

6. Lichte of donkere vloer keuken

Een donkere vloer past mooi bij een lichte keuken. Een lichte vloer kan ook goed. Hoe dan ook, donker maakt je ruimte een stuk kleiner. Je kunt er voor kiezen om de vloer niet door te laten lopen in de woonkamer.

Muur keuken

 

7. Spatwand keuken

Tijdens het koken wil er nog wel eens iets tegen de wand aan spetteren. Bij een witte muur blijft de schade zichtbaar. Daarom moet je een spatwand in de keuken. Deze wand kun je gemakkelijk met een doekje afnemen. Je kunt de spatwand in hetzelfde materiaal als je aanrechtblad nemen, maar je kunt ook een ander materiaal nemen.

Veelgebruikt zijn strakke tegels, een kunststof achterwand. Een achterwand van glas in de keuken, of een granieten achterwand. Er zijn vandaag de dag veel middeltjes om je keukenmuur te onderhouden. Doe de lak over je muur heen en je hoeft niet meer bang te zijn voor spetters. Het houdt vuil tegen en voorkomt eventuele krassen op de muur.

8. Licht of donker

Welke sfeer wil je creëren in de keuken? Een frisse look met veel licht, of meer een donkerdere warme sfeer? En als je de kleurkeuze hebt gemaakt, hoe doe je dat dan met de verlichting? Lees meer over verlichting in de keuken.

9. Stopcontact keuken

Neem er voldoende, want in praktijk vergeten keukenadviseurs je dit te zeggen. Waar plaats je ze en hoe werk je stopcontacten in de keuken goed weg?

10. Doe ideeën achterwand keuken op

Hoe doen andere professionals dat? Bekijk meerdere achterwanden, mogelijkheden en prijzen in de keuken. Ontvang deze gratis keukenmagazines.

<


Previous Post:

Next Post:

IZAA

>