Waar moet u op letten bij het kopen van een nieuwe keuken? Op deze pagina ga ik u een tip geven die weinig mensen daadwerkelijk uitvoeren.

In praktijk worden weinig keukens foutloos geleverd. Onderzoek wijst erop uit dat bij de aankoop van een nieuwe keuken redelijk wat fouten voorkomen. Vaak zijn dit kleine fouten en ergernissen die een nieuwe keuken met zich meebrengen.

In mijn jarenlange ervaring als keukenverkoper en besteller, heb ik geleerd dat je het beste alles zelf als klant ook nog eens kan controleren. Het liefst meerdere keren. De order, maar ook uw keukenruimten na meten.

Veel mensen kopen een keuken en denken dat alles wel goed zit. Een gevaarlijke gedachte. Voorkom ellende in uw nieuwe keuken. Gezien de toch wel redelijk wat e-mails die binnenkomen over keukenproblematiek en klachten over keukenwinkels, daarom deze pagina met informatie en de belangrijkste tip:

Voor slechts € 8,75  zou u een rechtsbijstandverzekering wonen kunnen afsluiten. Met de tips over het onderhandelen op deze site haalt u het bedrag voor deze juridische bijstand er makkelijk uit. Het fijne aan deze bijstandsverzekering is dat, of u nu in Nederland of in Duitsland een keuken gaat kopen, hij dekt in beide landen.

Belangrijk: Mocht u overwegen deze af te sluiten, sluit de rechtsbijstandverzekering dan af VOOR u een keuken gaat kopen en niet tijdens of erna, dan heeft het namelijk geen zin.

 

Dek u in tegen keukenproblemen

Juridisch advies bij keukenproblemen is essentieel. Bijna iedereen die een nieuwe keuken koopt, maakt de fout zich van te voren niet in te dekken tegen problemen. Op het moment dat er problemen zijn en de keuken is al gekocht, gaan veel mensen bellen met rechtsbijstand en dan is het al te laat. De enige mogelijkheid die u dan nog heeft is via de geschillencommissie wonen, als ze uw klacht in behandeling nemen, anders een advocaat nemen. Het is dus belangrijk dat u voor de aankoop van een keuken een rechtsbijstandsverzekering afsluit.

Waarom gaat er zo vaak iets mis bij het kopen van een nieuwe keuken?

Een keuken is een maatproduct. Een keuken bestaat uit heel veel onderdelen die allemaal in elkaar moeten passen en daarnaast ook nog in de keukenruimte zelf. De keukenapparatuur moet er in passen, de keukenfronten op maat moeten passen op de kasten en de lengte van de keuken en het werkblad moet goed zijn.

Ontluchtingsproblemen van apparatuur. De juiste kleur die u kiest moet ook de juiste kleur op de keukenofferte zijn. Verkeerde maatvoeringen in de keuken is een veel voorkomende fout, zeker bij een stenen werkblad.

Een keuken moet namelijk niet alleen op de vloer gemeten worden, maar ook op de werkblad hoogte bij de muren. Misschien is de muur namelijk niet recht en ergens dikker of dunner, waardoor de keuken niet past. Bij het opnieuw bestellen moeten werkbladen opnieuw gemaakt worden met de bekende levertijd. Er zijn veel dingen die fout kunnen gaan bij het kopen van een keuken. Bekijk hier een lijst van veel voorkomende fouten in een nieuwe keuken.

Waar op letten bij het kopen van een nieuwe keuken?

De belangrijkste tip die haar geld dubbel en dwars waard is: overweeg een (tijdelijke) rechtsbijstandverzekering als u een nieuwe keuken aan gaat schaffen.   Laat u niet teveel leiden door eventuele negatieve reviews van keukenzaken. Daarnaast moet u er op letten dat indien mogelijk, u niet zelf de keuken inmeet en (tenzij een expert) u niet zelf de keuken plaatst. Laat dit over aan een specialist. Bij het zelf inmeten van de keuken worden vaak fouten gemaakt omdat u niet weet waar u allemaal goed op met letten. Vraag duidelijk aan de keukenzaak waar u een keuken wenst te kopen of de montage bij de keukenwinkel hoort, of een apart ingeschakeld bedrijf is door een keukenzaak.

Waarom is dit belangrijk? Als u problemen krijgt met de gemonteerde keuken, belt u automatisch eerst de keukenzaak op. Deze verwijst u vaak door naar de monteur, want de monteur is vaak een ander bedrijf dat losstaat van de keukenwinkel. De keukenwinkel schuift het geschil soms in de schoenen van de monteur. Ondertekent u dus een apart formulier, (meestal een A4-tje) vraag dit dan zeker en weet waar u uw handtekening onder een keuken zet.

U heeft dan niet te maken met een, maar twee partijen. Bestel hier gratis keukenbrochures om ideeën op te doen.

IZAA

>