Top tien tips keuken kopen

Top 10 tips keuken kopen? Onderhandelen over uw keuken is niet moeilijk. Als u de voorbereiding goed aanpakt en de tijd er voor neemt. Deze tips (op enkele na) zijn specifiek gericht op het onderhandelen over een keuken om een zo goed mogelijke prijs te krijgen voor uw keuken. De overige tips zijn gewoon belangrijk en zeer aan te raden. 

Beste keukenactie januari 2018: uw keukenofferte is geld waard

Om de laagste prijs te krijgen, kunt u tot 31 januari 2018 meedoen met de second opinion keukenofferte. Hoe meer offertes we krijgen, hoe beter we kunnen onderhandelen. Samen staan we sterker met onderhandelen. Bespaar flink op elke keuken. Stuur ook vrijblijvend en anoniem uw keukenofferte op. U krijgt dan binnen 2 werkdagen een lagere prijs voor uw keuken terug. Nu al 765 inschrijvingen en 389 offertes binnen. 

Ja, ik doe vrijblijvend mee! 


Leer de keukenzaken kennen, ontvang brochures en bekijk de prijzen en de kortingsakties. Zo begint een beeld te vormen van welke korting een keukenzaak zou kunnen geven. Ontvang alvast gratis keukenboeken thuis (meer dan 500 paginas gratis thuis ontvangen)

Vergelijk kwaliteit en keukenprijzen
 van verschillende keukenzaken in Nederland.


Deze top tien tips (inmiddels 14 tips) keuken kopen helpen u uitgebreid bij het onderhandelen van uw nieuwe keuken. Onderhandelen over uw keuken is niet moeilijk, als u zich maar goed voorbereid en de tijd er voor neemt. Deze tips zijn specifiek gericht op het onderhandelen over een keuken. Inmiddels zijn het meer tips geworden dan tien:

 

1. Dek u vooraf in tegen keukenproblemen

Een keuken wordt bijna nooit foutloos geleverd en bestaat uit vele onderdelen. Wij krijgen nog wel eens e-mails van mensen met problemen met hun keukenzaak. Daarom hebben wij er een pagina van gemaakt. Lees hier een hele pagina met uitleg en informatie waarom u altijd rechtsbijstand aan zou moeten vragen voordat u een nieuwe keuken gaat kopen.

Voor maar een paar euro's per maand bent u al verzekerd van rechtsbijstand. De dekking geldt voor een keuken kopen in Nederland, maar ook als u bijvoorbeeld een keuken gaat kopen in Duitsland of België. Ideaal dus. Zoek goedkope rechtsbijstand wonen en belangrijk: sluit deze altijd af voordat u een keuken gaat kopen en niet tijdens of erna!

 

2. Sorteer het assortiment van de keukenzaak

Als de keukenzaak het assortiment niet heeft wat u zoekt, hoeft u niet te verwachten er samen met de verkoper uit te komen. Weet dus zeker dat u gaat onderhandelen met een keukenzaak die 100 procent in huis heeft wat u wenst. Soms kan het zijn dat een keukenzaak niet heeft wat u wilt, kijk dan gewoon verder. Hier komt u al vrij gauw achter, als u keukenboeken besteld, of de showroom inloopt om te kijken naar het assortiment. Bekijk de grootste showrooms

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de prijs van de keuken: is het een hoog segment keuken, en er is weinig budget  voor een nieuwe keuken, dan heeft het geen zin om bij Bulthaup of SieMatic te kijken.

Om alvast een kijkje te nemen in het assortiment van een keukenzaak, kunt u overwegen meerdere keukenboeken aan te vragen. Vaak staat hier ook achterin al het assortiment van de keukenzaak in. Vaak ook nog met prijzen.

 

3. Ken uw keukenruimte

Het kennen van uw keukenruimte is zeer belangrijk bij de aanschaf van uw nieuwe keuken. Als u de keukenruimte waar de keuken in moet komen uit uw hoofd kent, zult u eerder fouten in de keuken voorkomen. Ook een keukenadviseur kan fouten maken en over het algemeen worden er vaak fouten gemaakt, omdat een keuken complex is en moeilijk te controleren.

Een fout in de offerte brengt natuurlijk een prijsschommeling met zich mee. Ken uw ruimte dus, het liefst met maten erbij. Weet ook precies wat er in uw keuken moet komen. Als u het keukenontwerp dat u wenst niet meer hoeft te wijzigen, geeft dat meer duidelijkheid en rust bij het onderhandelen. Vooral om het overzicht over de prijs te houden.

 

Keuken kosten berekenen? 

Alvast berekenen wat uw nieuwe keuken kost? Sinds kort is er een budgetplanner, waarbij u in 5 minuten de kosten voor uw nieuwe keuken thuis kunt berekenen. Start de budgetplanner

 

4. Wijzig weinig in uw keukenontwerp

Het wijzigen van uw keukenontwerp kan een tijdrovende klus zijn en al snel grote financiële gevolgen voor de keukenofferte prijs krijgen. Voor het onderhandelen zou u het keukenontwerp eigenlijk niet meer moeten wijzigen.

Gaat u nog wel iets wijzigen in uw keuken, houdt dan in de gaten wat er precies wijzigt. Bij eventuele wijzigingen kunnen kortingen weer iets omlaag geschroefd worden, zonder dat u het merkt, met als gevolg dat u iets meer betaalt dan eigenlijk afgesproken is. Dit is een truucje die keukenzaken nogal eens hanteren bij een wijziging. Zorg dus altijd dat het keukenontwerp af is als u gaat onderhandelen over de keuken. 

Nog geen ontwerp gemaakt of laten maken? Ontwerp uw keuken in 3D.

 

5. Zorg voor een klik met de keukenadviseur

Zoek een keukenadviseur uit waar het mee klikt. Wees niet argwanend voor een keukenadviseur. Dit is u alleen maar ten gunste. Argwaan voor keukenzaken is de reden dat veel mensen bij Ikea keukens gaan kijken omdat ze daar het gevoel krijgen eerlijk behandelt te worden. Ikea voelt veiliger dan een keukenzaak met verkopers, maar niets is minder waar.

Een keukenverkoper die u mag, zal u ook veel meer in de prijs gunnen dan iemand die hij het minder gunt. Momenteel wordt er niet veel meer op provisiebasis gewerkt, maar een verkoper levert vaak een stukje extra provisie in telkens als hij de prijs iets verlaagd. Soms gaat de keukenadviseur zo laag dat er bijna geen provisie meer te verdienen is op een keuken.

Soms is het voor de verkoper interessanter om een keuken extra te verkopen dan het verkrijgen van provisie. Als er een keuken verkocht word houd een keukenadviseur daar dus niet altijd provisie aan over. Eigenlijk kunt u het zo zien: tijdens het onderhandelen gaat men bepaalde percentages omlaag ten gunste van u, maar ten nadele van de keukenadviseur. Onderhandelt hij goed, behoud hij een deel van zijn provisie. 

Doet hij minder zijn best, bent u beter in onderhandelen of moet hij gewoon een keuken verkopen, dan verkoopt hij met weinig tot geen provisie.

Stelt u zich nooit defensief op als de adviseur u een keuken probeert te verkopen. Een keukenadviseur doet zijn werk en dat is keukens verkopen. Meestal heeft hij de tijd nodig nadat de keukenofferte is besproken om een verkoopgesprek te houden. Blijf altijd vrolijk aan tafel zitten en probeer voor een ontspannen sfeer te zorgen.

De keukenverkoper zal dat uiteraard ook proberen. Heeft u een jonge kemphaan aan tafel, negeer dat gedrag dan en kijk er door heen. Voelt u zich onder druk gezet door een keukenadviseur? Het gebeurd bijna niet meer anno 2018, maar heeft u dat gevoel wel, zeg dat dan gewoon in de showroom tegen de adviseur.

 

6. Ga als laatste naar de keukenzaak waar u vermoedelijk wilt gaan kopen

De keukenzaak waar u wilt kopen zou de laatste moeten zijn. Het zal zeer lastig zijn voor u deze zaak al te vinden uit deze rij, maar probeer het toch. In praktijk bent u namelijk na een aantal offertes keukenmoe en dan is het fijn om te weten als laatste naar de winkel te kunnen met de hoogste verwachtingen. Dit kunt u ook gerust noemen in uw gesprek.

Noem dit niet in het begin van het gesprek, maar aan het einde. Houdt er wel rekening mee dat om wat voor een reden dan ook, het misschien toch niet lukt bij de laatste keukenzaak om uit de prijs te komen. Dan zult u terug moeten naar de 2e optie of nieuwe keukenzaken afstruinen.

De best beoordeelde keukenzaken zijn de moeite waard om te bekijken.

 

7. Vraag om een gespecificeerde keukenofferte

Een gespecificeerde keukenofferte is een offerte die precies per regel de prijs laat lezen. De meeste keukenzaken kunnen offertes wel gespecificeerd uitdraaien,of ze dat willen is een tweede. Het kan zijn dat keukenzaken de offerte per onderdeel gespecificeerd hebben en niet per regel. Dan staat er bijvoorbeeld: Keukenmeubelen € 4.000, keukenapparatuur: € 3.000 etc. Toch is een gespecificeerde keukenofferte fijn, omdat u de offerte zelf na kunt lopen.

U weet dan in ieder geval wat er precies in uw offerte zit en welke onderdelen wat kosten bij een keukenzaak. Kijkt u voor tips bij het controleren van een keuken offerte nog eens op onze keuken stappenplan pagina. Hier leest u tips over het lezen van een keukenofferte.

 

8. Ga bij korting op een keuken altijd uit van procenten

De korting op een keuken moet zichtbaar zijn in procenten en niet in bedragen. In bedragen is het totale verhaal over korting op een keuken zeer onoverzichtelijk. Als de verkoper met bedragen gaat werken zal alles minder overzichtelijk worden dan wanneer hij met procenten werkt.

Ook een van de redenen waarom er eerder stond dat u moet zorgen dat het keukenontwerp klaar is als u gaat onderhandelen. Wellicht kunt u met uw mobiele telefoon steeds een berekening maken van het verschil op uw keuken in procenten korting.

 

9. Neem de tijd om over de keuken te onderhandelen

Neem uitgebreid de tijd om te onderhandelen over een keuken. Laat merken dat u geen haast heeft. Als u al zeker weet dat u ergens een keuken wilt gaan kopen en u bent nog druk met wijzigingen in de keuken offerte, kom dan een andere keer terug voor het onderhandelen zelf. Onderhandelen kost erg veel energie.

Wat er namelijk vaak gebeurd is dat de laatste wijzigingen en onderhandelingen samengaan. U bent vaak erg moe aan het einde. Blijf scherp en voorkom dit en kom dan opgeladen terug voor de onderhandelingen. Blijf ontspannen en neem continue een twijfelende houding aan bij de keukenadviseur. Het beste werkt het als u inderdaad continue laat zien dat u het moeilijk heeft met een verlaging van de prijs voor uw keuken. U zit er echt mee te piekeren. Blijf dit volhouden.

Gun u zelf pauze door af en toe even tijdens het onderhandelen door de showroom te lopen onder het mom van: "Mag ik dat nog even zien?" Laad uw batterij opnieuw op en ga weer zitten voor de onderhandelingen. U zult merken dat de adviseur door de spanning ook vermoeid en gespannen raakt. Rek de onderhandelingen zo lang mogelijk uit voor het beste resultaat. Vergeet niet, dat de keukenverkoper het liefste meteen uw handtekening zou willen.

Geen zin in onderhandelen? Dan is een bezoek aan de goedkoopste keukenzaken zonder onderhandelingen wellicht een goede optie. 

 

10. Haal de bedrijfsleider er wel bij

Een keukenverkoper die er even zijn manager of bedrijfsleider erbij haalt. Hoewel consumenten er vaak een hekel aan hebben om de bedrijfsleider er bij te halen tijdens de onderhandelingen, is dit een punt wat u juist kunt benutten. De keukenadviseur kan ook zonder zijn bedrijfsleider wel de korting voor u berekenen en is deze niet anders.

In sommige gevallen moet de bedrijfsleider echter toestemming geven voor extra korting, dit lijkt een smoes, maar is werkelijkheid. Profiteer en geniet ervan en laat de keukenzaak maar eens aan u zien hoe graag ze u willen binnen halen. Ga op uw gevoel af.

 

11. Koop de keuken in het tweede deel van de maand

Het beste moment om een keuken te kopen? Het tweede deel van de maand is het beste moment om een keuken te kopen. Waarom? Omdat een keukenadviseur dan wellicht zijn targets nog kan halen. Heeft een adviseur een slechte maand dan zal hij wellicht net wat verder gaan in de prijs dan aan het begin van de maand.

 

12. Herken de cadeaus bij een keuken

Er worden vaak cadeaus bij een keuken weggegeven. Dat is mooi meegenomen. Vergeet echter niet waar het om gaat voor u, namelijk de prijs van de keuken. Een keuken met een flinke korting kan minder aantrekkelijk lijken dan een keuken met tien cadeautjes en wat minder korting. Kijk door de cadeaus heen en zie wel steeds de korting van de keuken voor u. Die cadeaus kunt u immers zelf ook aanschaffen.

 

13. Herken het eindbedrag

Herken het eindbedrag op uw keuken. Onderhandelen over een keuken is leuk, maar hoe ver kunnen we gaan? Geen consument weet het, maar er zijn wel signalen waar u het eindbedrag aan kunt herkennen. Vaak bereiken wij het eindpunt als een keuken verlaagd wordt met een minimum. Eerst gaat er bijvoorbeeld 2000 euro van de prijs af en na een paar keer over en weer zal de verkoper u een bod doen van nog maar een paar honderd euro.

Dan kunt u er redelijkerwijs van uit gaan dat er niet veel meer van de prijs af kan. De keukenadviseur kan na een verlaging van bijvoorbeeld 200 euro ook niet ineens weer 2000 euro van de prijs afhalen. Hij schat de kansen ook zo in bij u als klant. Dan kunt u er redelijkerwijs van uit gaan dat er niet veel meer van de prijs af kan. Voel dit wel op tijd aan om de onderhandelingen niet te verpesten.

 

14. Wees blij met uw aankoop

Wees blij met de aankoop van uw nieuwe keuken. Na al het zoekwerk heeft u nu de keuze gemaakt. Het zou zonde zijn als u nog weken ligt te piekeren of u wel de juiste prijs heeft betaald. Straks kunt u er ook echt van gaan genieten. Dit is belangrijk. Wij krijgen nog wel eens e-mails van mensen die een keuken hebben gekocht voor een bepaalde prijs bij een keukenzaak en ons vragen of het de beste prijs is. Accepteer je handtekening bij een keuken en laat het los. 

 

15. Keuken kopen in 2018?

Wilt u een keuken gaan kopen in 2018? Gaat u voor de laagste prijs voor uw keuken? Er komt een revolutie aan in keukenland die u niet mag missen! Elke dag ontvangen wij inschrijvingen van mensen die op de hoogte gehouden willen worden van dit concept. Meer informatie

 

Keukenzaken speciaal voor u uitgezocht:

1. De grootste keukenshowroom

2. De goedkoopste keukenshowroom

3. De best beoordeelde keukenshowroom

 

Nog meer keukentips die geld besparen?

De belangrijkste tips sturen wij u graag toe. Schrijf een korte review van uw ervaringen met een keukenwinkel tot nu toe. Een review schrijven kan anoniem en zonder in te loggen. Als dank ontvangt u het e-book met de keuken aankooptips met tips van een ex-keukenadviseur in uw e-mailbox. Kort review delen en Extra keukentips ontvangen

 

Ontvang vast gratis 700+ paginas aan keukenbrochures in huis, of bekijk hier de momenteel scherpste keukenzaak van Nederland en Duitsland. Lees meer over het onderhandelen over een keuken.