Showroomkeuken kopen?

Showroomkeuken kopen? U heeft het vast wel eens gehoord of meegemaakt: showroomkeuken te koop. Doen of niet? Een showroomkeuken kopen is erg in trek momenteel. Bij een showroomkeuken weet u zeker dat u een hele bijzondere super luxe keuken kan kopen voor weinig geld. Hoe werkt het eigenlijk, een showroomkeuken kopen? Belangrijke informatie waar u op moet letten als u overweegt een showroomkeuken te kopen.

Alle showroomkeukens uit Nederland, België en Duitsland op 1 site bekijken? Bezoek Showroomkeukenstunt.nl

Heeft u een showroomkeuken gekocht? Deel uw ervaring

Stel, u heeft een hele grote keukenruimte maar weinig geld, of je wilt een echte Bulthaup showroomkeuken kopen. Of u wilt gewoon niet teveel betalen voor een nieuwe keuken. Dan is een showroomkeuken zeker een optie. En dan kunt u tegen je vrienden nog zeggen dat hij 35.000 euro was in plaats van  de 15.000 euro die u er uiteindelijk voor betaald heeft.

 

Voordelen showroomkeuken

De voordelen van een showroomkeuken op een rij. U weet precies wat je koopt. De keuken staat kant en klaar in de showroom, zo komt de keuken er dan ook uiteindelijk uit te zien in uw huis. De prijs is aanzienlijk goedkoper dan een keuken die ontworpen en besteld word. Een showroomkeuken is vaak voorzien van extra luxe die normaliter niet zo snel door een klant besteld zou worden, simpelweg omdat het te duur is.

Deze extra luxe heeft nog een ander voordeel: krijg je het huis niet verkocht? Wil je het huis verkopen maar lukt het niet? Verkoop je huis met een keuken. Een goedkope showroomkeuken doet wonderen! Serieus een boost en kans voor de verkoop van je huis. Mensen letten vaak bij het kopen van een huis op de keuken en de grote van de keuken. Mensen willen graag een grote Keuken. Voor vragen hierover kunt u altijd contact met me opnemen, ik denk graag met u mee.

 

Nadelen showroomkeuken

Let op: een showroomkeuken is een kant en klaar product. Het zal dus precies zo afgenomen moeten worden als het in de showroom staat. U kunt de maten niet veranderen dus de showroom keuken moet precies in uw keukenruimte passen. De keuken is ook al bekeken en misschien gebruikt voor een keukendemonstratie en daardoor kan de showroomkeuken beschadigd zijn.

Verder is een showroomkeuken al een keer geplaatst. Het opnieuw uit elkaar halen van de showroomkeuken kan makkelijk beschadigingen met zich meebrengen. Een tweede nadeel is dat u vaak zelf het vervoer moet regelen. Dus de kosten van het huren van een busje of eventueel de reiskosten als de keukenzaak zelf de keuken komt leveren, u moet er dus rekening mee houden dat deze kosten nog boven op de kosten komen van de showroom keuken en de montage.


Een keuken word meestal goed verpakt. Bereid je dus goed voor als je de keuken kant en klaar mee gaat nemen. Kijk ook naar het gewicht. Vaak heeft de keukenzaak wel haast met het verwijderen van de keuken. Ook dit moet je zelf regelen. Soms moet de keuken zelfs gedemonteerd worden door de klant in de showroom. Meestal gebeurd dit echter door de monteurs in dienst van de keukenzaak. Vergeet dus niet de rompslomp die komt kijken bij het kopen van een showroommodel.

Toch op zoek naar een nieuwe keuken? Vergelijk de Top 4 goedkoopste keukenzaken

 

Betaling en garantie showroomkeuken

De betaling bij een showroomkeuken gaat meestal contant en met het volledige bedrag, omdat het net als een auto een kant en klaar product is. Ook kan er vaak een bedrag overgemaakt worden via de bank. Over de garantie kan je meestal afspraken maken. Verwacht niet teveel garantie. Maar vraag er wel naar. Wil je het bedrag in termijnen verdelen? Dit moet vast wel mogelijk zijn.

Niet bang hoeven zijn voor de betaling en garantie? Bekijk de best beoordeelde keukenzaken

 

Belangrijke tips kopen van showroomkeukens

Het allerbelangrijkste bij een showroommodellen. De maatvoering. Een grondig onderzoek is dan ook erg belangrijk. Past de keuken wel precies? Eenmaal gekocht, kan je er niets meer mee als de keuken niet zou passen. Verdere tip: voor de veiligheid zouden we adviseren om door een keukenmonteur de keukenruimte professioneel te laten inmeten en tevens te plaatsen. Laat de monteur dan ook de showroomkeuken zien.

Nog beter is het om de monteur iets extra's te betalen om de keuken te vervoeren. Als de maatvoering niet helemaal klopt, begin dan niet aan een showroomkeuken! Vaak merkte ik mensen op die een showroomkeuken wilde kopen, maar er dan toch nog een paar kastjes bij moesten hebben. Kijk hiermee uit. Het overzicht is vrij snel weg en in praktijk leverden dit soort orders, showroommodellen met bijbestellingen vaak problemen op.

Goedkope showroomkeuken

Is een showroomkeuken goedkoper? Als een showroomkeuken in de showroom staat en hij moet nog niet weg, staat er vaak een lage prijs bij. Zo lokken keukenzaken u natuurlijk en hopen ze voor u ook een goedkope keukenofferte te maken. Maar wat gebeurd er als de showroomkeuken de deur uit moet? Daar is meestal haast bij. Het gebeurt nogal eens dat de showroomkeuken ineens een hogere prijs krijgt dan dat hij voor in de showroom stond. Stel je voor: een keuken staat in de showroom voor 5000 euro.

Word deze keuken later als showroomkeuken te koop gezet, kan die keuken ineens 7.000 euro kosten. Of 10.000 euro. Niemand die het weet en ziet. Vervolgens word er een flinke korting afgehaald en betaalt u soms nog steeds iets te veel. Ook zijn er keukenzaken die nog een stapje verder gaan. Ze noemen een keukenopstelling een showroomkeuken en zetten er vervolgens een flink bedrag op. (ook nog boven de huidige waarde). Ontvang direct een showroomkeukenprijs voor uw nieuwe keuken

Stel een keuken in de showroom kost in werkelijkheid (zonder korting) 10.000 euro. Dan zetten ze de keuken te koop, waarbij ze erbij zetten: deze keukens was 20.000 euro, nu voor 7.000 euro. U denkt een goede zaak te doen, maar de keuken was eigenlijk maar 10.000 euro. Als ze keuken aanbieden zeggen ze dit is een showroom keuken met 50% korting. In werkelijkheid heb je een keuken gekocht voor maar 10 of 20% korting. Dingen om bij stil te staan. Normaal zit de korting bij een showroomkeuken op ongeveer 50%, maar kan oplopen tot 70% korting op de keuken.

 

Onderhandelen bij showroomkeuken

Kan je onderhandelen op een showroomkeuken? Wilt u een showroom keuken kopen, dan denken veel mensen dat er niet meer te onderhandelen valt. Niets is minder waar. Een showroomkeuken is zeker onderhandelbaar. Het is vrij makkelijk om te zeggen als verkoper dat er al showroomkorting af is. Iedereen gelooft de verkoper als hij dat zegt en denkt dat er niet meer te onderhandelen valt over de keuken. De keuken zou een bodemprijs bereikt hebben. Er kan wel degelijk nog wat korting van showroomkeukens af. Verwacht echter niet veel extra ruimte om te onderhandelen.

Als een keuken echt niet meer verkocht word of als showroommodel niet in trek is, komt een showroomkeuken veiling nog wel eens kijken. Het veilen van keukens is echter niet echt een goed lopende business, de keukens zijn vaak niet in trek bij de klant.

Tot slot: de prijzen van showroomkeukens hoeven niet zoveel te verschillen met normale keukens en korting. Er word nog steeds flink verdiend op showroomkeukens. Laat u niet om de tuin leiden en bekijk een ontwerp dat u gezien heeft goed voor u deze aanschaft. Hulp nodig? Wij denken graag even met u mee. Showroomkeukens bekijken? Showroomkeukens van SieMatic of bekijk Showroomkeukens Bruynzeel keukens

Gratis keukenbrochures ontvangen? Ontvang ze gratis in huis