Onderhandelen over een keuken

Onderhandelen over een keuken? Over dit onderwerp kunnen wij wel een heel boek schrijven. Onderhandelen over  keukens wordt door velen mensen als lastig ervaren omdat het niet duidelijk is hoeveel er normaal van de prijs van een keuken af kan. Laten wij voorop stellen dat onderhandelen over keukens gebruikelijk is. Het is dus niet zo dat over een keuken niet te onderhandelen valt.

Beste keukenactie maart 2018: uw keukenofferte is geld waard

Om de laagste prijs te krijgen, kunt u tot 31 maart 2018 meedoen met de second opinion keukenofferte. Hoe meer offertes we krijgen, hoe beter we kunnen onderhandelen. Samen staan we sterker met onderhandelen. Bespaar flink op elke keuken. Stuur ook vrijblijvend en anoniem uw keukenofferte op. U krijgt dan voor 31 maart 2018 een lagere prijs voor uw keuken terug. Nu al 765 inschrijvingen en 389 offertes binnen. 

Ja, ik doe vrijblijvend mee! 


Gratis keukenbrochures ontvangen thuis?

Een goed beeld krijgen van marges bij een nieuwe keuken? Maak gebruik van de mogelijkheid en ontvang gratis keukenbrochures, boordevol tips, keukenprijzen, kortingsacties en zelfs kortingsbonnen!  

Een overzicht van de Top 4 goedkoopste keukenwinkels van dit moment in Nederland.Wat komt er kijken bij het onderhandelen op een keuken en wat is belangrijk om te weten over het onderhandelen op een keuken? Hieronder bespreken wij alles over het onderhandelen van een keuken.

Wij geven u een globaal inzicht over wat er belangrijk is om te weten als u over een keuken gaat onderhandelen en proberen u inzicht te geven in hoe onderhandelen bij keukens werkt. Heeft u al een keukenofferte en wilt u kijken of u deze scherper kan krijgen? Neem anoniem en vrijblijvend een second opinion


Geld besparen op uw nieuwe keuken? Ontvang gedetailleerde tips over het onderhandelen bij een keuken binnen 24 uur in uw mailbox. Lees hoe een keukenadviseur denkt en welke vragen u kunt verwachten. Lees hoe u nee kunt zeggen tegen een offerte en bekijk een voorbeeld onderhandelen keuken.   Deel met ons uw ervaring 
 

Waarom wilt u korting op keukens?

Wat houdt korting precies in? Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom u korting zou willen? Wat zou het mooi zijn als keukens gewoon met vaste prijzen konden worden verkocht, zonder dat er korting af hoeft en u precies wist wat een keuken zou kosten. De juiste prijs voor uw keuken met de kwaliteit te meten, dat is wat consumenten graag willen. Zonder korting zou een keuken vergelijken een stuk makkelijker worden, net zoals je een brood bij de super koopt.   

Helaas leven wij in een tijd waarin onderhandelen op een keuken normaal is. Korting op keukens is helaas een fictief iets, waarbij uiteindelijk de consument vaak denkt een megadeal te hebben na het onderhandelen over een keuken, maar de adviseur zich daadwerkelijk in zijn handen wrijft. Dit gaat tegenwoordig niet meer zo op, maar vroeger kwam dit vaak voor. Tegenwoordig moeten keukenzaken echt moeite doen om een klant binnen te halen.

Onderhandelen op een keuken. Sommigen kijken er tegen op, anderen hebben er zin aan. Toch gaan we aan het einde allemaal onderhandelen. Althans, bijna allemaal. Er zijn mensen die keukens zonder korting kopen.

Waarom wilt u korting? Korting krijgen geeft een goed gevoel. Consumenten krijgen het gevoel ergens voor gestreden te hebben. Goed onderhandelen op een keuken voelt als een overwinning. Consumenten hebben over het algemeen liever een hoge prijs voor hun keuken met veel korting, dan een goedkopere keuken met een lagere korting. Dit versterkt het overwinningsgevoel. 60% korting klinkt triomfantelijker dan 20%. Consumenten vinden dus een hogere prijs met meer korting interessanter en gaan dus ook liever daarvoor.

Daarnaast lijkt in de ogen van de consument een hoge prijs voor een keuken zonder korting iets te zeggen over de kwaliteit van de keuken. Daarnaast zal bij het onderhandelen liever gesproken worden over de oorspronkelijke prijs. Een keuken van 20.000 euro met procent korting is aantrekkelijker dan een keuken van 16.000 euro waarbij er over de prijs niet te onderhandelen valt. Hier spelen keukenzaken uiteraard wat op in. Dit is precies wat korting op keukens inhoud. De keukenmarkt speelt in op de behoefte van de klant. Korting is fictief en mooi meegenomen, kijk vooral naar de keuken en hoe u geholpen word bij een keukenzaak.

 

Tip 1: Top 4 goedkoopste keukenzaken zonder onderhandelen

 

Waarom lijkt onderhandelen op een keuken zo ingewikkeld?

Is onderhandelen op een keuken ingewikkeld? U kent de verhalen vermoedelijk wel. De Adviseur bood ineens de keuken aan van  aan de keuken ineens van 20.000 voor 15.000 nu ineens  voor 10.000 aan bieden. Maar dan moest u wel vandaag tekenen. 20.000 voor 15.000 en nu biedt hij deze keuken aan voor 10.000.

Het zijn de verhalen die op verjaardagen over keukenzaken de ronde ingaan. Wat is hier gebeurd? U zou, als u een paar minuten eerder had getekend bedrogen uitkomen en een paar duizend euro te veel betalen. Dat beeld blijft bij veel mensen hangen en wordt vaak als onprettig ervaren. Zoals hierboven genoemd. zijn het echter niet de keukenzaken maar de klant, waarvan men gewoon zijn behoefte probeert te vervullen.

Bij een keuken is onderhandelen zo complex omdat consumenten wel weten dat er een marge is, daar ook voor willen strijden, maar nooit weten waar de grens ligt. Daarnaast bestaat een keuken uit vele onderdelen, ook met allerlei marges. Dat maakt het prijstechnisch gezien zeer onoverzichtelijk om te onderhandelen.

 

Hoeveel korting kan er van een keuken af?

Hoeveel korting er van een keuken af kan is moeilijk uit te leggen. Een keukenadviseur weet het meestal wel. Het is niet zo dat elke keukenzaak korting geeft en het is ook niet zo dat er op elke keuken 50% korting te krijgen is. Wel proberen wij u hieronder een globaal idee te geven over hoe kortingen werken en in wat voor een soort keukenzaak u zich bevind. Heeft u een keukenofferte laten maken? Dan kunt u hier vrijblijvend en anoniem een second opinion krijgen op uw keukenprijs.

Een trend van de laatste tijd is keukens zonder korting verkopen. Veel klanten geloven dan ook dat een keuken meteen de laagste prijs krijgt.  Dan is de korting er al af en heeft u meteen de laagste prijs. Dit klopt niet helemaal. Bedrijven die garanderen zonder korting keukens te verkopen maken , immers nog steeds winst. Toch is het een stuk relaxter een keuken kopen, zonder te onderhandelen voor mensen die niet van onderhandelen houden. Nadat  Ikea de trend moest zetten met hun concept, werkt de helft van de keukenzaken nu inmiddels op deze manier. ( Een overzicht van de scherpste keukenzaken die op deze manier werken hebben wij overigens hier voor u vergeleken).

Een offerte vergelijken met een keukenzaak die geen korting biedt, omdat die er al van af zou zijn met een keukenzaak die korting biedt is voor u nog onoverzichtelijker. In de toekomst zal het onderhandelen bij keukens vermoedelijk vrijwel helemaal verdwijnen.

Het volgende is belangrijk als u een keuken gaat kopen en kan u helpen in uw zoektocht en keuzes bij het aanschaffen van een keuken. Bovendien geeft het wellicht een beeld waar u zich bevindt. Het onderhandelen over keukens zou u onder kunnen verdelen in 3 soorten.

 

Tip 2: Top 3 best beoordeelde keukenzaken

 

Onderhandelen over keukens in soorten

Wij onderscheiden onderhandelen bij keukens in 4 manieren. De eerste manier is direct de scherpste prijs. Dit hebben wij reeds benoemd hierboven. Wij houden dan  drie soorten in onderhandelingen van keukenzaken om u er wat inzicht in te gevenen het overzichtelijk te houden. Goedkoop, gemiddeld en duur.

Dan kunnen we heel globaal stellen: Hoe goedkoper de keuken, hoe meer korting u over het algemeen krijgt bij die keukenzaak krijgt en daarbij kreeg u vroeger meteen te maken met de meest agressieve verkopers in deze groep. Wees gerust, ze zijn er bijna niet meer.

Het wil dus ook niet zeggen dat die korting “echt“ is. Wel dat deze groep in verhouding met de hoogste korting genoemd op tafel komt. De tijden zijn veranderd en de adviseurs moeten meer hun best doen. Maar globaal gezien klopt dit, uitzonderingen en bouwmarkten daar gelaten.

Bij dit soort keukenzaken was het vroeger ook gebruikelijk dat er soms een fictief bedrag bij de keukenofferte op wordt geteld om u uiteindelijk een hoger percentage aan korting te geven. Dat gebeurd nu soms nog steeds. U krijgt dus net zo veel korting als normaal, de extra korting is het fictieve bedrag. Dit gebeurd niet bij de nieuwe trend waarbij zaken direct hun scherpste prijs geven.

In sommige gevallen onderhandelt u zelf nog boven de werkelijke keukenprijs. Dit gebeurt zeker niet overal en laat u vooral niet afschrikken een keukenzaak in dit segment te bezoeken. Het zijn vaak kwalitatief gezien redelijke keukens en ja, er moet onderhandelt worden.

Gemiddelde keukenzaken zullen over het algemeen meer op het gevoel spelen. Ze weten immers dat ze niet de goedkoopste zijn. Gevoel, openheid en garantie en in verhouding minder korting. U denkt dan wellicht meteen dat er meer korting op een keuken uit dit niveau gegeven kan worden. Dat is dus niet altijd zo.

Ze werken gezien hun prijs ook met een gemiddeld lager percentage aan korting. Ook om u niet het gevoel te geven dat ze u willen bedriegen. Als u aan tafel zit bij zo een keukenzaak, zult u het verschil meteen merken. Dat merkt u al in de manier waarop ze u uw handtekening willen vragen. Gemoedelijker, vriendelijker. Dat merkt u pas als u aan tafel heeft gezeten. Uiteraard vragen ook deze verkopers om uw handtekening. Daar is ook niets mis mee. Het is hun werk.

Dure keukenzaken werken bijna gelijk aan gemiddelde keukenzaken met hun korting. Het kan zijn dat ze nog net iets lager in de korting zitten die ze u aanbieden. Dat past ook bij het keukenmerk en de naam die ze dragen. Deze bedrijven smijten bewust niet met kortingen. Een keuken van zeer goede kwaliteit verkoopt zichzelf namelijk wel. Bovenstaande moet u wel in zeer brede lijnen zien.

 

Factoren die meespelen bij het onderhandelen over een keuken

Het assortiment van de keukenzaak

Onderhandelen over een keuken doen we pas, als we zeker weten, dat de desbetreffende keukenzaak  heeft wat u wilt. De meeste keukenzaken hebben het assortiment dat andere zaken ook hebben, al zijn er wat uitzonderingen. Weet dus goed of het assortiment dat de keukenzaak heeft, ook heeft wat u wilt, anders is onderhandelen op een keuken zinloos.

 

Tip 3: Top 3 de grootste keukenshowrooms met vele opstellingen


De adviseur van de keukenzaak

Hoe mooi u de keuken ook vindt, als u het niet met de keukenadviseur kan vinden, zal er bijna nooit een overeenkomst plaatsvinden. Wellicht gunt u het hem niet of juist wel. Zo als bij ieder advies gesprek worden we aangetrokken tot mensen of stoten mensen ons af.

Probeer iemand te zoeken waar het mee klikt. Dit werkt alleen maar in uw voordeel. Een verkoper die u mag, zal u immers ook vaak net iets meer gunnen dan andere klanten.

De prijs

U laat zich onbewust vaak leiden door de prijs. Het is bewezen. Vaak zien we mensen die het zelfde ontwerpen meermalen bij meerdere zaken laten offreren. Soms met meegenomen tekening, soms compleet uit het hoofd. Aan het einde kiezen consumenten meestal toch de goedkoopste keuken. Onder het mom van een vergelijking in kwaliteit, terwijl de kwaliteit van een keuken door een consument bijna niet te vergelijken is.

Uiteindelijk zit het hem vaak in de prijs.  Een paar  honderd euro meer betalen zorgt soms nog wel eens voor een bekender merk kopen, dus een iets duurdere keukenofferte accepteren, maar over het algemeen kiezen mensen toch echt voor de goedkoopste keuken. Een keuken voor een lagere prijs is dan belangrijker dan de kwaliteit van de keuken

Met deze achtergrond informatie over het onderhandelen bij keukens, kunt u straks goed voorbereid de onderhandeling ingaan.

Uw keukenofferte eens vrijblijvend laten controleren op ontwerp en prijs? Wilt u kijken of uw keukenofferte goedkoper te krijgen is? Kijk op  second opinion keukenofferte
 

 

Korting om uw keukenbudget te verlagen

Vaak komt een keuken boven uw budget uit, bij acht op de tien huishoudens komt dit voor, terwijl de offerte net gemaakt is. U kunt dan onderhandelen, maar de ondergrens word een keer bereikt. Dan zijn er een paar mogelijkheden, het ontwerp aanpassen (uw wensen afschrappen) of kijken naar mogelijkheden om een klein bedrag bij te lenen voor een nieuwe keuken. Meer informatie over het financieren van een nieuwe keuken vind u hier.


Meer weten over onderhandelen op keukens? Lees onze 12 keukentips bij het kopen van een nieuwe keuken. Waarin het onderhandelingsproces u word uitgelegd. Onze Top 10 tips keuken kopen

Uw keukenadviseur aan tafel schaakmat zetten? Voorbeeld onderhandelen lezen?

Ontvang gouden tips van een ex-keukenverkoper in uw e-mailbox, door een korte ervaring met een keukenwinkel te beschrijven.  Deel uw ervaring


Welke keukenontwerpen passen er in uw ruimte en wat kost dat? Bestel hier gratis meer dan 500 paginas aan informatie over keukens. Stuur mij het keukeninformatiepakket of , bekijk hier de keukenzaak die momenteel het scherpst geprijst is, of maak zelf gratis en makkelijk een keukenontwerp

Een idee krijgen wat uw nieuwe keuken gaat kosten? Gebruik de budgetplanner, die in 5 minuten uw nieuwe keuken berekend. Start de budgetplanner