Keuken fouten

 
Bij het bestellen of leveren van een keuken gaat vaak iets mis. Vanuit uw oogpunt is dit terecht een kwalijke zaak, maar op zich is het niet verwonderlijk, want een keuken bestaat uit vele onderdelen. Je besteed veel geld aan een keuken en verwacht dat het dan ook meteen 100% goed gedaan word. 

Koopt u een auto, dan koopt u een kant en klaar product. Een keuken echter, bestaat uit heel veel onderdelen. Een hangkast alleen al, bestaat uit 28 onderdelen. Al deze onderdelen moeten inclusief het meten van de bladen, de juiste nismaten, aansluitingen voor electriciteit allemaal kloppen. De kans dat een keuken ergens foutloos geleverd word is heel klein. De roes van een nieuwe keuken verdwijnt als een keuken geplaatst word bij u en er word even gezegd dat het werkblad opnieuw besteld moet worden. Het gebeurt vaak dat klanten die een keuken kopen deze dingen horen.

Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld missende onderdelen die pas geleverd worden als de rest van de keuken al staat of verkeerde maatvoering. Is net de roes van het aankopen van een mooie keuken weg en dan komt er nog eens een onderdeel. Naast dat ik jaren keukenadviseur ben geweest, ben ik ook een aantal jaren besteller geweest van keukens.  Veel voorkomende fouten van adviseurs ben ik zo tegengekomen.

Een keuken foutloos bestellen is eigenlijk niet moeilijk, maar het kost wel extra tijd. Het vereist dat de keuken en de maatvoering steeds weer opnieuw bekeken moeten worden. Dit geeft ook weer aan waarom volgorde in een offerte zo belangrijk is. Dan is het ook voor de bestelling makkelijk van links naar rechts te lezen.

Veel voorkomende fouten bij een keuken

- Verkeerd ingemeten, de keuken past niet
- Keukenapparatuur past niet in de nismaat
- Inmeten zonder binnenmuren (bij nieuwbouw)
- Schacht van de schouwkap te hoog
- Plafond te laag. Als gevolg dat de ruimte tussen de hangkasten te laag is.
- Werkbladkleur wijkt af van het model in de showroom. (Vaak bij graniet, omdat dit een  natuurproduct is)
- De werkbladhoogte is hoger dan een raam. Van buiten zien ze uw keukenkasten.
- De achterwand tussen werkblad en raam is verkeerd van maat.
- Te hoge kraan voor het raam, het raam kan niet meer open.
- Handgrepen in de keuken zijn zo groot, dat bepaalde grepen tegen elkaar komen in de hoek, de deur gaat niet open.
- De ombouw van de apparatuur past niet.
- Een verkeerde werkhoogte, het keukenblad is te hoog of te laag.
 

 

Hoe kunt u keukenfouten voorkomen?

De allerbelangrijkste tip: neem een rechtsbijstandverzekering voordat u een nieuwe keuken aanschaft. We willen het niet weten, we gaan ervan uit dat alles goed gaat, maar als het mis gaat is het te laat. Voor maar € 8,75 per maand heeft u een goedkope rechtsbijstand voor uw nieuwe keuken. Dekt in Nederland, België en Duitsland.

Uw eigen keuken foutloos bestellen ligt helaas niet volledig in uw handen. Toch kunt u wat dingen doen om veel voorkomende fouten te voorkomen. Hier wat tips en aanraders.

Wees zeker van uw maat

Bestel geen keuken als er nog een muur moet komen en laat altijd meten door een ander die er bekend mee is.  

Controleer zelf de maat nog eens

Controleer de maatvoering van uw keukenruimte zelf nog eens. Past het volgens u?

Lees de offerte door

Vertrouw niet blindelings er op dat de offerte goed is. Probeer u te verdiepen in de offerte. Ziet u dingen waar u over twijfelt? Vraag het de keukenadviseur gerust.

Vraag een bovenaanzicht tekening

Vraag een tekening van uw nieuwe keuken van de bovenkant, compleet met maatvoeringen er bij.

Bekijk uw groepenkast

En vergelijk de groepenkast met de apparatuur die in uw keuken moet komen. Dit voorkomt extra hoge kosten.

Is er in uw keuken ook iets fout gegaan? Laat het ons weten. Wij verzamelen alle soorten fouten in de keuken en zullen op den duur daar een overzicht van maken.


 

Welke keukenontwerpen passen er in uw ruimte en wat kost dat? Bestel hier meerdere keukenbrochures, maak zelf gratis en makkelijk een keukenontwerp of bekijk de meest concurrerende keukenprijzen van Nederland en Duitsland hier.