Keukenapparatuur nodig? Een nieuwe keuken kopen is veel werk. Allereerst begint men vaak een het kiezen van de mooiste opstelling met het mooiste werkblad. Waar u ook aan moet denken als u van plan bent een nieuwe keuken te kopen is de keukenapparatuur. Op deze pagina vindt u alles betreft de apparatuur voor uw keuken. Inspiratie opdoen voor de mooiste en nieuwste keukenapparatuur?

Overigens kunt u hier alvast alle keukenbrochures gratis thuis ontvangen, of hier de momenteel goedkoopste keukens bekijken.

Keukenapparatuur onmisbaar

Keukenapparatuur is een zeer belangrijk onderdeel van uw keuken en van uw kookgemak. Bedenk voor uzelf wat u zoal nodig zal hebben. Kookplaat? Koelkast/vriezer? Magnetron, oven of combi? Vaatwasser? Afzuigkap? En gaat u dan voor losse apparatuur, of toch liever inbouw? Allemaal punten waar u bij stil kunt staan in de zoektocht naar uw droomkeuken. Onderstaand vind u een compleet overzicht met informatie, vergelijkingen, de nieuwste trends en veel meer op gebied van keukenapparatuur voor uw nieuwe keuken.

Kookplaten

We kunnen niet meer zonder een kookplaat. Hedendaags is er veel keuze in verscheidende soorten kookplaten. Wij snappen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wat zijn de voor en nadelen en wat zijn de kosten? Zie onderstaand alle relevantie informatie over de verschillende kookplaten.

Gaskookplaten

Een van de door huishoudens meest gebruikte kookplaten is de gaskookplaat. U kunt een gaskookplaat los kopen zodat u de plaat zelf ergens bovenop kunt plaatsen. Ook bestaat er de mogelijkheid om een inbouw gaskookplaat aan te schaffen. Deze word dan mooi verwerkt in uw werkblad. Ook bestaan er nog andere kookplaten, wat zijn de voor en nadelen van het koken op gas? En wat kost de aanschaf van een gaskookplaat en het koken op gas?


Voordelen:
– Gas is naar verhouding voordeliger.
– Koken op een gaskookplaat kan met elke pan.
– Bijv. water koken op gas gaat vlotter dan met een keramische plaat.
– Aan de vlam ziet u direct hoe hoog het gasstel staat.
– Een goede gaskookplaat is duurzamer (qua materiaal)


Nadelen:
– Minder makkelijk schoon te maken.
– U hebt kans op een vlam in de pan.
– Langs de pannen heen gaat er veel warmte verloren.

Gemiddelde prijzen gaskookplaat
Redelijke gaskookplaten zijn al op de markt te krijgen vanaf zo'n 100 euro.
Wilt u nu een wat grotere met meer pits en duurzamer materiaal, dan betaalt u iets meer. De prijzen liggen dan ongeveer rond de 400 euro. 

Gemiddelde prijzen verbruik koken op gas
De gemiddelde Nederlander die op gas kookt verbruikt in een jaar ongeveer 60 kubieke meter per jaar. De kosten hiervan zullen om en nabij de 40 euro zitten. (de kosten kunnen verschillen per energie leverancier)

Keukenbrochures aanvragen keuken apparatuurGratis keukenbrochures aanvragen

Ontvang nu ook de geheel gratis keukenbrochures bij u in huis. Maar liefst meer dan 500 pagina's boordevol inspiratie, tips en ideeën voor uw droomkeuken. Ontvang nu de gratis keukenbrochures en profiteer.

Keramische kookplaat

Naast een gasstel zult u nog in veel huishoudens een keramische kookplaat tegen komen. Een keramische kookplaat zit net als een inbouw gasstel in een werkblad verwerkt. Welke voor en nadelen heeft een keramische plaat? Wat kost de aanschaf en het koken op elektriciteit? 

Voordelen:
– Geheel eenvoudig schoon te maken en te houden.
– Met keramisch koken krijgt u geen vlam in de pan
Nadelen:
– Bij keramisch koken hebt u een nieuwe pannenset nodig.
– De plaat blijft nog heel lang heel erg warm/heet.
– Qua verbruik is keramisch koken een stuk duurder dan het koken op gas.
– Er moet een aparte groep in de meterkast vanwege het energieverbruik en het veilig kunnen gebruiken van de keramische plaat.


Gemiddelde prijzen keramische kookplaat.
Vanaf ongeveer 200 euro heeft u tegenwoordig al een nieuwe keramische plaat.
Gemiddeld ligt de prijs voor een keramisch kookstel rond de 450 euro. Hoe duur de plaat is heeft te maken met welk merk het is, de kwaliteit van het gebruikte materiaal en de beschikbare functies. Ook komen er nog de kosten bij voor een nieuwe pannenset.

Gemiddelde prijzen verbruik keramisch koken
Een keramische kookplaat verbruikt op jaarbasis zo'n 600 a 700 kWh. Hoe hoog de plaat staat is ook van invloed op het verbruik en de kosten. De kosten liggen ongeveer tussen de 132 en 154 euro per jaar.

Kookplaten keuken apparatuur

Inductie kookplaat

Een steeds meer voorkomende manier van koken is het koken op inductie. Een inductie kookplaat zit net als een inbouw gaskookplaat en een keramische kookplaat in uw werkblad verwerkt. Wat zijn de voor en nadelen van het koken op inductie? Wat kost de aanschaf van een inductie plaat en het verbruik hiervan? 

Voordelen:
– Dankzij de magnetische beweging tussen de plaat en pan gaat er vrijwel geen energie verloren tijdens het koken.
– De plaat koelt snel af na het koken.
– Zeer makkelijk schoon te houden
– Het kookt sneller dan gas en keramisch.
Nadelen:
– Een inductie kookplaat is qua aanschaf wat duurder.
– Er moet een aparte groep in de meterkast vanwege het energieverbruik en het veilig kunnen gebruiken van de inductie plaat.
– Word aangeraden een speciale pannenset te gebruiken.

Gemiddelde prijzen inductie kookplaat
U heeft een nieuwe inductie kookplaat vanaf ongeveer 350 euro.
De gemiddelde prijs voor een inductie kookplaat zit tussen de 500 en 600 euro. Ook hier hangen de prijzen af van het merk, de functies, kwaliteit en de duurzaamheid van het materiaal. Wanneer u nog geen pannenset heeft voor uw inductie kookplaat komen deze kosten er nog bij.

Gemiddelde prijzen verbruik inductie koken
De gemiddelde inductie koker verbruik op jaarbasis zo'n 450 kWh. De prijs is nu 0,22 eurocent per kWh, dus kom je uit op ongeveer 95 euro per jaar.

Nieuwste trend keukenapparatuur: PITT cooking

Pitt coocking keuken apparatuurPITT cooking interessant? De revolutie op gebied van koken in 2018! Stel helemaal zelf uw ¨kookplaat¨ samen. Bij een gasstel zit u gebonden aan een bepaalde grootte en een bepaald aantal pits, dat hoeft nu niet meer. Bij PITT cooking kiest u geheel zelf welke en hoeveel pits u wilt hebben. Deze pits worden dan in uw werkblad geplaatst. Nooit meer een gasstel schoonmaken! Na het koken een doekje over het werkblad heen en u bent klaar. Koken was nog nooit zo leuk en gemakkelijk. 

Dit was het overzicht betreft kookplaten.

Nieuwste trend keukenapparatuur, BORA

De nieuwste trend op keukengebied is in opkomst. Het BORA afzuigsysteem. Het hele systeem (kookplaat en afzuigsysteem) word in uw werkblad geplaatst. Het sterke systeem is gemaakt om direct vanaf de pannen alle damp en nare luchtjes weg te zuigen en te vangen in het filter.

BORA productenlijn
U kunt bij BORA altijd kiezen tussen drie productlijnen.
– BORA basic.
– BORA classic.
– BORA professional.

De BORA basic en classic zijn ontworpen voor de particuliere markt. De professional voor de zakelijke markt, maar is wel toegankelijk voor particulieren. De lijnen hebben ieder zijn eigen klasse, en hoe hoger de lijn hoe groter, beter, sterker en meer luxer het systeem is. Een normale afzuigkap maakt normaliter op de hoogste stand een hels kabaal. De BORA maakt nog minder geluid dan een stuk vlees dan gebakken word. Schoonmaken? De BORA is gemaakt voor uw kookplezier en kookgemak. Haal een doekje over de plaat, demonteer gemakkelijk het filter waar onder andere de vette lucht doorheen komt, stop deze in de vaatwasser en klaar is kees.

Bora Keuken apparatuur

Magnetrons en ovens

Magnetrons en ovens? Ook in deze categorie zijn er ontelbare mogelijkheden. Gaat u voor een magnetron? Of past een oven beter bij u? Allebei? Wanneer u een wat kleinere keuken heeft kunt u natuurlijk kijken naar een goede combi oven. Een combi bespaard u een hoop ruimte die u dan weer anders zou kunnen benutten. Zowel een magnetron, oven en een combi zijn als losse apparaten te verkrijgen, maar ook inbouw. Met inbouw kunt u het apparaat mooi weg werken in bijvoorbeeld een keukenkast. 

Gemiddelde prijzen magnetron, oven, combi
– Losse magnetrons van gemiddelde kwaliteit zijn al op de markt voor zo'n 75 a 100 euro. Inbouw magnetrons zijn wat duurder. Gemiddeld kost een inbouw magnetron zo'n 450 a 500 euro
– Losse ovens van gemiddelde kwaliteit zijn al op de markt voor zo'n 100 euro. Inbouw ovens zijn wat duurder. Gemiddeld kost een inbouw oven zo'n 500 euro
– Losse combi's van gemiddelde kwaliteit zijn al op de markt voor tussen de 100 en 200 euro. Gemiddeld kost een inbouw combi tussen de 400 en 450 euro

Gratis keukenbrochures aanvragen

Ontvang alvast ter inspiratie gratis keukenbrochures thuis of lees meer over een checklist keuken kopenontwerp zelf uw keuken of maak een scherpe indicatie voor uw nieuwe keuken met deze budgetplanner voor uw keuken.