Hoogglans keukens

Hoogglans keukens zijn de laatste tijd helemaal in! De verkoop van de hoogglans keukens stijgt en er worden zelf meer hoogglans keukens verkocht dan landelijke keukens en nostalgische keukens. Dit omdat hoogglans keukens strak, modern, chique en minimalistisch zijn.

Ontvang gratis keukenbrochures met hoogglans keukens thuis. 

Vaak denken mensen bij een hoogglans keuken aan een moderne keuken, maar klassieke en nostalgische keukens kunnen ook worden uitgevoerd in hoogglans kleuren. De populairste kleur onder de hoogglans kleuren is hoogglans wit andere populaire kleuren zijn hoogglans rood en antraciet. U kunt uw hoogglans keuken een landelijke touch en look geven door middel van een aparte kleur te kiezen bijvoorbeeld een rode, groene of gele hoogglans keuken.

Toch is een hoogglans keuken nog steeds de eerste van mensen en geeft nog steeds voor veel mensen een modern uiterlijk. U hoeft geen moderne smaak te hebben om voor een hoogglans keuken te kiezen, ook hoeft u geen modern interieur te hebben in de rest van uw huis. Witte hoogglans keukens kunnen het interieur zeer fraai vormen. Een trend om het moment voor hoogglans keukens is een witte hoogglans keuken met een zwart stenen aanrechtblad. Andersom echter, een zwarte hoogglans keuken met wit werkblad komt ook veel voor. De overige kleuren komen niet veel voor, maar zijn zeker mogelijk. 

 

Waarom is een hoogglans keuken duurder?

De meeste mensen vragen zich af waarom een hoogglans keuken zoveel duurder is dan een 'normale keuken'. Een hoogglans keuken is duurder omdat hij van een ander materiaal is gemaakt. Over het kunststoffen materiaal wordt nog een extra glanslaag aangebracht, de glanslaag is vaak van superieur folie. Hoogglans keukens worden vaak gecombineerd met een zwart stenen werkblad. Dit is een echte trend om het moment bij keukens. U moet nog wel rekening houden met een aantal zaken voordat u een hoogglans keuken aanschaft. Bijvoorbeeld bij een greeploze hoogglans keuken, deze keuken moet vaker worden schoongemaakt dan een houten keuken met handgrepen

 

Kosten hoogglans keuken.

Deze keuken is in vergelijking met een andere keuken meestal aan de dure kant. De prijs is hoger omdat de fronten qua prijs hoger ligt dan de gemiddelde fronten. Hoogglans is vaak een combinatie van kunststof met daar over heen een superieur folie om de glans laag te krijgen. Ook wordt een hoogglans keuken vaak in combinatie van een composiet aanrechtblad gebruikt. Een composiet aanrechtblad is ook al een stuk duurder dan een kunststoffen aanrechtblad.

Een gemiddelde hoogglans keuken kost al gauw rond de 20.000 euro. 

Hoe maak je een hoogglans keuken schoon en hoe onderhoud je deze?
Een hoogglans keuken is echt een eyecatcher voor in uw keuken en de laatste tijd wordt het ook steeds populairder, maar een hoogglans keuken schoonmaken is wel meer werk dan een keuken van een ander materiaal schoonmaken.

Dit omdat een hoogglans keuken gevoelig is voor vingerafdrukken en viezigheid daardoor zult u de keuken regelmatig schoon moeten maken. U zult de hoogglans keuken veel vaker moeten schoonmaken dan bijvoorbeeld een keuken van hout met handgrepen. Als u thuis kleine kinderen hebt zult u dit gauw genoeg ondervinden. 

Maar dit probleem kan snel worden opgelost, door middel van een vochtige doek en zeep kunt u dit snel schoonmaken. Ook is er nog  een andere manier om een hoogglanskeuken schoon te maken dat is met een katoenen doek, dit haalt de vingerafdrukken er ook zeer gemakkelijk en snel van uw hoogglans keuken af en u heeft hierbij ook geen probleem dat de achterblijvende schoonmaakresten achterblijven.

Omdat het oppervlakte van de hoogglans keuken strak en glas is, is het schoonmaken van de hoogglans keuken zeer simpel er blijft geen vuil achter en het vuil kan ook niet in de hoekjes gaan zitten en zich daar ophopen. Bij het schoonmaken van de hoogglans keuken moet u ronde bewegingen maken en geen recht beweging dit omdat u zo strepen voorkomt.

 

Hoogglans keuken aanschaffen

Bij de aanschaf van een hoogglans keuken moet u rekening houden met een paar dingen:
– Een greeploze hoogglans keuken moet veel vaker schoongemaakt worden dan bijvoorbeeld een houten keuken met handgrepen.
– Een hoogglans keuken past niet bij elk interieur omdat een hoogglans keuken een design of moderne keuken is en sommige mensen vinden dit niet mooi en hebben een heel ander interieur waar dit niet bij past, bijvoorbeeld mensen met een landelijke stijl in huis.
– Een hoogglans keukens is in de aanschaf ook nog een stukje duurder dan een algemene keuken van een hout of een ander materiaal.

Voordelen van een hoogglanskeukens.

Een hoogglans keuken heeft een paar voordelen, deze keuken geeft een elegante uitstraling aan elke woning. Door het gladde oppervlak weerkaatst de keuken meer licht wat een ruimtelijke werking geeft maar vooral ook een mooie werking.

 

Nadelen van een hoogglans keukens.

Een hoogglanskeuken is niet voorzien van handvatten. Doordat een hoogglans keuken geen handvatten heeft worden afdrukken van vingers sneller zichtbaar en hierdoor moet u vaker schoonmaken dan wanneer u een keuken van hout heeft met handvatten. U keuken heeft door hoogglans wel een zeer moderne uitstraling, dit moet natuurlijk wel matchen met de rest van uw interieur. Daarnaast kan de keuken enigszins gevoelig zijn voor krassen.

 

Interieur hoogglanskeukens

Hoogglans keuken zorgen voor een luxe uitstraling. De keukens zijn niet alleen trendy en chique, maar bij ons ook nog eens zeer voordelig. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, makkelijk in het onderhoud. Een hoogglans keuken is ook nog steeds de eerste keuze van mensen en geeft de woonkamer nog steeds een modern uiterlijk. U hoeft geen modern interieur te hebben om een hoogglans keuken aan te schaffen maar het moet wel bij u interieur passen. Bij een verbouwende boerderij kunnen hoogglans keukens erg naar voren komen en passen zij goed bij het rest van het huis. Een trend in de keukenwereld op het moment is een witte hoogglans keuken met een stenen aanrechtblad. 

 

Een chique sfeer creëer met een hoogglanskeuken.
Hoogglans keukens zijn nog steeds een kers op de taart, veel mensen willen een hoogglans keuken hebben. Door de glanzende laag krijgt uw keuken een chique en rijke uitstraling. Door deze afwerking wordt er steeds vaker voor een hoogglans keuken gekozen. Vooral in combinatie met een greeploze keuken is deze keuken razend populair. Voor veel huishoudens is deze keuken financieel niet haalbaar.

 

Waar u extra op moet opletten als u een hoogglans keuken wilt aanschaffen.

De hoogglans keuken bestaat uit twee materialen eerst het kunststoffen of houten front met daarover heen een glanslaag dit is meestal van superieur folie. Doordat het twee lagen zijn die op elkaar worden gemaakt kan het zijn dat er kleine gleufjes zijn tussen het materiaal en hierdoor kan er stof achter het superieure folie komen bij fabricage.

Probleem 1: Stof

Als er stof achter de folie komt kunt u dit niet of bijna niet weg halen, omdat de gleufjes zo klein zijn dat u er met geen mogelijkheid bij kan. Dus blijft het stof tussen het front en de superieure laag zitten en dit is geen mooi gezicht, het geeft de keuken een niet schone en rommelige uitstraling. Doordat er stofdeeltjes achter de lak komen kan de lak loslaten. Ook kunnen de stofdeeltjes in de lak komen als deze nog aan het drogen is. 

Probleem 2: Schuren

Ook is de lak erg gevoelig, als u bijvoorbeeld gevoelige lak heeft kan dit als gevolg hebben dat er deukjes in de lak komen als u er met iets hards tegen aanstoot. Ook moet u oppassen met metalen randen bij de lak want als deze hard tegen de lak aankomen is de kans groot dat u een kras in de lak krijgt. Dit gebeurd vooral veel indien de laden open en dicht gaan. Als u glazen fronten neemt gekleefd op houten deuren heeft u hier minder last van. 

Lees meer over een ikea keuken kopen of wat een keuken duur maakt. of vergelijk keukenprijzen.