Meer belangrijke tips nieuwe keuken

Hier een overzicht van nog meer belangrijke tips voor uw nieuwe keuken. Deze tips gaan vooral over de praktische kant van het gebruik van uw nieuwe keuken en worden in mijn ogen in de keukenshowroom nog wel eens vergeten.

 

De ruime in uw nieuwe keuken optimaal benutten

Hoe benut u de ruimte in uw nieuwe keuken optimaal? Wie ooit ergens diep in een keukenkast lang moest zoeken naar een zakje met kruiden, weet hoe belangrijk een goede indeling is. Keukenladen en uittrekelementen in de keuken zijn dan ook onmisbaar. Veel mensen hebben de neiging te veel laden en uittrekelementen in de keuken te willen, dit gaat vaak ten koste van de uitstraling van de keuken. Teveel laden maken immers onrustig. 

Deze kunnen tegenwoordig bijna in ieder deel van de nieuwe keuken worden toegepast. , in verschillende hoogtes en breedtes en met meerdere indelingen uitgerust.  Het voordeel van zon volledig uittrekbaar element in de keuken zorgt er voor dat u ook het achterste gedeelte van uw bergruimte in de keuken moeiteloos kunt bereiken.

Met een afvalemmer onder het werkgedeelte ruimt u bijvoorbeeld groenteafval veel makkelijker oop dan wanneer deze op de traditionele plaats onder de spoelbak staat. Tevens is de spoelkast weer handig voor schoonmaakmiddelen. Ook zjn er vaak beveiligingsslotjes te verkrijgen zodat kinderen niet bij de schoonmaakspullen kunnen.

De maximale reikhoogte van een persoon ligt gemiddeld ongeveer 35 cm boven de lichaamslengte. Als u tot aan het plafond doorlopende keukenkasten wenst, denk dan ook eventueel aan een trapje.  Een mogelijkheid hiervoor zijn bijvoorbeeld een in de keukenplint geintegreerde trap.

Ook de plaatsing van de keukenkastdeuren moet goed doordacht zijn. Meestal openen de deuren allemaal in dezelfde richting. Meestal is dit van rechts naar links. Het is echter beter om de keukendeuren te laten openen vanaf de plek in het midden van de keuken. Geopende deuren staan zo minder in de weg. Open keukenfronten van hangkasten kunnen erg in de weg hangen. Een vouwliftdeur systeem in de keuken biedt oplossing.

 

De verlichting in uw keuken

De verlichting in uw keuken word ook vaak vergeten. Het word vaak wel meegenomen in de keukenofferte, maar dat komt omdat veel consumenten er op dat moment niet echt over nadenken. Een goed keukenadvies kan dit voorkomen. De algemene verlichting van de ruimte is niet voldoende. Om te voorkomen dat uw ogen vermoeid raken is een speciale verlichting van uw werkplek in de keuken onmisbaar. De keukenverlichting moet gelijkmatig verlichten, zo dat er geen schaduwen op de werkplek komen.

Welke verlichting nemen in de keuken? Er zijn twee soorten verlichting in de keuken. Meestal word de keukenverlichting in de vorm van een lichtlijst met TL verlichting in de keuken geplaatst. Dit geeft een zeer praktisch licht. Een ander alternatief voor verlichting in uw keuken zijn spots. Deze geven vooral sfeerlicht. Bij een open keuken, of keuken zonder hangkasten zijn er ook verlichtingsmogelijkheden in uw keuken. Bij een gesloten keuken adviseren wij u TL licht. Dit werkt veel fijner. 

Koopt u een keuken en twijfelt u over de verlichting in uw keuken? Bestel het dan niet meteen en wacht rustig tot uw keuken geleverd is. Daarna kunt u uw verlichtingsplan in de keuken zo bestellen.